Ook Oranje heren winnen eerste WK-duel

Na de mooie 6-1 overwinning van de Oranje dames hebben vandaag ook de heren van het Nederlands elftal hun eerste WK-wedstrijd gewonnen. Het frivool spelende team van bondscoach Paul van Ass was met 3-1 te sterk voor Argentinië.

Oranje Nederland Argentinië WK RU

Nederland schiet tegen Argentinië uit de startblokken en lijkt een hele vroege voorsprong te pakken. Seve van Ass loopt zich mooi vrij en speelt de bal in op Rogier Hofman die de bal in één keer op goal schiet. Het schot vliegt echter via de lat de cirkel weer in maar omdat Hofman al in de juichpositie staat is hij niet in staat de rebound een goed vervolg te geven.

Argentinië komt gedurende de eerste helft maar moeilijk onder de Nederlandse druk uit en komt alleen via een sporadische counter over de de middenlijn. De ploeg van Paul van Ass hockeyt met veel vertrouwen en geduld maar vergeten zichzelf lange tijd te belonen. Zo biedt keeper JuanVivaldi goed redding op een hard schot van Seve van Ass en een corner van Jeroen Hertzberger en zien Sander de Wijn en Jelle Galema hun inzet hoog over het doel verdwijnen. In de 25e minuut is het dan eindelijk wel raak. Na een mooie voorzet van Mink van der Weerden tikt Valentin Verga Oranje bij de paal naar de verdiende 1-0. Vlak daarna lukt het ‘Los Leones’ wel een succesvolle aanval in te zetten waarna de Argentijnen tot twee maal toe aan mogen leggen op kopcirkel. Waar deze beide pogingen slecht worden uitgespeeld is het twee minuten voor rust toch raak voor Argentinië. Gonzalo Peillat sleept zijn ploeg weer naast Oranje.

Nederland leek niet erg geschrokken te zijn door de plotselinge gelijkmaker van de tegenstander en gaat in de tweede helft gewoon verder waar het gebleven was. Ondanks dat de Argentijnen meer tegenstand brengen dan in het eerste bedrijf baant Robbert Kemperman in de 40e minuut zijn weg langs iedereen en alles en om vervolgens neergehaald te worden. Uit de corner die daarop volgt sleept Van der Weerden hard de 2-1 binnen. Niet veel later mag Hertzberger het vanaf kopcirkel nog eens proberen maar hij ziet zijn inzet net naast het goal verdwijnen en moet Jaap Stockmann aan de andere kant van het veld redding brengen op een Argentijnse aanval. Wanneer Rogier Hofman halverwege de tweede helft na een mooie counter van de middenvelder keihard de 3-1 binnen is de wedstrijd gespeeld.

De eerste zege voor de Nederlandse heren is binnen.Dinsdag om 19:45 uur speelt de ploeg van Paul van Ass in de tweede poulewedstrijd tegen Korea.

Bekijk hier de doelpunten:

’25: 1-0 Valentin Verga 

’33: 1-1 Gonzalo Peillat

’40: 2-1 Mink van der Weerden

’50: 3-1 Rogier Hofman

Reageer