Ook zaalhockeyers grijpen naast het brons op EK zaalhockey - Hoofdklasse Hockey Nederland

Ook zaalhockeyers grijpen naast het brons op EK zaalhockey


foto:© Maurice de Wert
Na de zaalhockeysters eerder op zondag zijn ook de mannen er niet in geslaagd een medaille te winnen op het EK in Leipzig. In de strijd om het brons was Oostenrijk met 5-2 te sterk en legden beslag op de derde bronzen plaats.
Oranje bleek zijn kruit al in de halve finale op zaterdag te hebben verschoten. In de wedstrijd tegen Duitsland deed Nederland lange tijd goed mee. Tegen Oostenrijk stond Oranje al na drie minuten met 2-0 achter door twee doelpunten van Michael Körper. Nadat Timo Kranstauber uit een strafcorner nog wat had terug gedaan en de ruststand op 2-1 bepaalde, gingen de Oostenrijkers met goede moed door in de tweede helft. Binnen tien minuten stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord. Via Willem Hertzberger deed Oranje nog wat terug.
Nadat Körper zijn vierde doelpunt van de wedstrijd had gemaakt was het slotakkoord voor Teun Rohof. Nadat hij vijf minuten voor tijd een gele kaart kreeg en even mocht afkoelen aan de kant scoorde Rohof twee minuten voor tijd de derde treffer voor Nederland. Hiermee werd de eindstand bepaald op 5-3 en mochten de Oostenrijkers de bronzen medaille omhangen.
Na de tevredenheid van zaterdag met twee goede wedstrijden tegen sterke zaalhockeylanden Tsjechië en Duitsland was de wedstrijd van zondag teleurstellend. De pijp was duidelijk leeg bij Oranje.

Comments (3)

  1. de stampertjes

    Er zijn geloof ik 16 hockeyclubs in Oostenrijk, dit ff voor de beeldvorming…

  2. ab van der Wouden

    En Oosterijk is 1 van de sterkste zaalhockey landen in de wereld.. even voor de feiten ze speelde de finale in Almere. Wie schrijft deze stukken?

Reageer