Oranje besluit oefenstage met nederlaag (2-3) tegen trainingsgroep Australië - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje besluit oefenstage met nederlaag (2-3) tegen trainingsgroep Australië


Het Nederlands hockeyelftal verloor zondagmorgen in Perth haar vierde wedstrijd van een reeks van zeven in Perth(Australië). Nadat al drie keer werd verloren van Australië was vanmorgen ook de trainingsgroep van Australië te sterk voor Oranje met 3-2. Voor Nederland scoorden Valentin Verga (Amsterdam) en Floris van der Linden (HGC). Oranje won tijdens de oefentrip drie keer. Argentinië werd tot twee keer toe verslagen en van de Australische trainingsgroep ook een keer.

Comments (32)

 1. Misschien ook de moeite waard om te vermelden dat NL van Maleisie heeft verloren?

 2. 5x verloren, 3x gewonnen…geen succes lijkt mij…
  Vind Van Ass na verliespartijen wel erg stil…
  Is de trip nuttig geweest? Zijn we verder gekomen?is de keuze om Teun er uit te zetten de juiste???? En Taeke? Hoop dat er snel een evaluatie volgt!

 3. Is moeilijk te zeggen toch of het de juiste keuze is geweest? Zonder video beelden kan je niks vergelijken want je weet niet of ze met teake en teun wel meer hadden gewonnen, toch?

 4. Dit is toch wel een tikje voor de ‘ bomenrooier ‘ !. maar morgen lezen we weer dat er niets aan de hand is !.

 5. Wederom radiostilte, genant! Wat een zelfreflectie… Woensdag komen ze terug hopelijk springt de media erop!
  Conclusie van MJ gister is uitstekend!
  De conclusie na deze trip zou kunnen zijn: zelfs de groep van Australië tussen 14-28 is van het niveau van Nederland. Bij Australië krijgt de coach het voor elkaar om, zonder goede competitie, een selectie van 28 kerels te trainen dat zij van de nummer 3 van de wereld kunnen winnen. In welke formatie dan ook. Het team dat vanochtend van Nederland won, beschikte geenszins over “bekende” spelers. Er deden slechts 3 Kookaburras mee: Begbie, Deavin en Ciriello. Niet bepaald jongens die verzekerd zijn van hun plek voor de Olympische Spelen. Dat Nederland daarvan verliest, is natuurlijk uitermate pijnlijk. Immers, de insteek was om dichterbij de toppers van Australië te komen, niet om door de subtoppers van Australië voorbij te worden gestreefd.
  4 nederlagen en 3 overwinningen is een magere oogst. Hiermee wordt Nederland 3e in het toernooi. Achter Australië en Australië A, enkel voor het armetierige Argentinië.
  Een aantal opvallende zaken:
  Het spel van Evers, de nieuwe aanvoerder (slechts 2 keer was vdHorst aanvoerder). Flets, onzichtbaar, niet gescoord. Spel, een aanvoerder onwaardig. Dit zou onder normale omstandigheden (lees: niet al 2 aanvoerders geëlimineerd in de laatste maand), reden zijn om Evers die band niet meer te geven, dan wel hem helemaal uit de selectie te zetten. In een selectie van 16 voor de OS, kan je moeilijk met Evers in deze vorm komen aanzetten. Maar door de eerdere fratsen van Van Ass, heeft hij zichzelf hiermee een beetje klem gezet. Erg onhandig, to say the least.
  Het spel van Bakker stelt eveneens teleur. Hij komt nog wel aan de bal, in tegenstelling tot Evers, maar hij komt veel te weinig in scoringspositie. Zonde. Vrees dat het tactisch vermogen binnen de begeleidingsstaf, in vergelijking met Australië en Duitsland loopt Nederland daar ook 300 hockey IQ punten op achter, onvoldoende is om Bakker te laten excelleren. Wellicht kan Teun dat wel.
  Tot slot het optreden in de media: Daar is geen peil op te trekken. Na teleurstellende resultaten (vandaag, Maleisië) blijft het stil, maar zodra Australië in een wedstrijd tegen Argentinië op achterstand komt, weet de manager dat a la minute triomfantelijk op Twitter te melden. De interviews met Van Ass zijn een apart topic waard. Waar Van Ass het vandaan haalt om zijn spelers een veel hoger technisch vermogen toe te dichten, is mij een raadsel. Neem de meest technische spelers van Australië (Dwyer, Ockenden) en zet daar de meest technische van Nederland tegenover, en de opmerking van Van Ass slaat als een tang op een varken. Maar los van de feitelijke onjuistheid, is deze opmerking kenmerkend voor de wijze waarop Van Ass opereert: voortdurend zijn eigen teleurstellingen regisseren. Lees al zijn interviews er maar op na. Na elke overwinning, blaakt hij van het zelfvertrouwen en zijn zij op “de goede weg”. Na een nederlaag: “volgende 3 wedstrijden winnen we allemaal”. Na twee opeenvolgende nederlagen tegen Australië noemt hij “effectiviteit” een kenmerk van hen. Idioot, want er is geen team in de wereld dat zo vaak op goal schiet en de cirkel binnenkomt, als Australië. Gelukkig zijn ze niet zo effectief, anders was Nederland op de laatste toernooien en in de laatste wedstrijden tegen monsterscores aangelopen.
  Kortom: waren de woorden van Van Ass leidend, had Nederland nu al 3 toernooien gewonnen (2x CT en EK), hadden ze tijdens deze trip minimaal 2 keer gewonnen van Australië. Maar ook: was Teun bevrijd geweest na te zijn verlost van de zware last van de aanvoerdersband, had Taeke zijn verantwoordelijkheid gepakt en zou Evers zijn status van wereldspeler hebben waargemaakt.
  Het grote verschil tussen Nederland en Australië zijn niet de spelers. Die kun je beter maken. De een wat sneller dan de ander. Het grote verschil is de begeleiding van beide teams. Op deze manier wordt het gat alleen maar groter en is het wachten tot de Australische U21 ploeg te sterk blijkt voor Nederlands.

 6. @ Jacobse Wel said mate .

 7. Andere Paul

  We kunnen niet in Paul van Ass’ keuken kijken en weten dus ook niet met welke ingredienten een taart aan het bakken is. En hoe die taart smaakt weten we deze zomer pas.
  Wel is al duidelijk dat de slagroom op de taart ontbreekt en dat er barstjes in de glazuurlaag zitten. Maar dan kan een taart nog steeds lekker zijn.
  Pas als de bodem van de taart niet goed is – door verkeerde ingredienten en in verkeerde verhoudingen – dan stort de taart in en dat gaat ook ten koste van de smaak.
  Dan is ook het bewijs van onkunde bewezen en dan is het ook snel afgelopen. Tot die tijd zullen we het moeten afwachten en is elke negatieve en ongefundeerde reactie er een teveel.
  Laten we het een beetje luchtig houden. Ik bedoel, wat weten wij er nou van?

 8. OORVERDOVENDE STILTE UIT HET KAMP VAN VAN ASS………………………………………………………………………………….

 9. @lucht, wat verwacht je dat hij zegt? er is een oefentoernooi gespeeld, het woord zegt het al oefentoernooi dan kan je dingen uitproberen, laten we de beste man lekker beoordelen op de prestaties in Londen, lijkt me zinvoller dan na iedere oefeninterland te reageren.

 10. @Zon: de beste meneer heeft altijd zijn woordje klaar, beetje raar dus dat hij nu niets van zich laat horen..
  Hoezo hem het vertrouwen geven om tot London af te wachten? Als de kapitein van de Costa Concordia zorgt hij ervoor dat Oranje naar grote diepte afzakt!

 11. Van de zijlijn

  Binnenkort persconferentie a la Job Cohen?

 12. @lucht, nogmaals wat zou je willen horen?
  Van mij hoef je hem niet te vertrouwen het is alleen nogal vermoeiend om na iedere oefeninterland te reageren, of de man nou wint of verliest hij doet het in de ogen van een aantal mensen nooit goed.
  Maar los van deze hele discussie of jij hem nou wel of niet vertrouwt op de spelen kan je iemand afrekenen en niet op enkele verloren oefenwedstrijden.

 13. Ik wil GRAAG horen dat Van Ass a la Job Cohen bedankt en het aan een echte coach overlaat.
  Michel van den Heuvel is ontslagen om plaats te maken voor Van Ass: hij heeft sindsdien meer dan genoeg tijd gehad en dus reken ik Van Ass af op wat hij tot op heden heeft laten zien.

 14. @lucht, dan kan je denk ik lang wachten.

 15. Ik denk van niet: dit moment gaat veel sneller komen dan je denkt 🙂

 16. @zon, origineel om mijn naam te gebruiken ( not ) tuurlijk komt dat moment nu niet, misschien na de spelen,want dan kan hij afgerekend worden op resultaten bij een groot toernooi, dat gaat nu echt niet gebeuren na een paar verloren oefenwedstrijden.

 17. Zo lang is Van Ass nog nooit still geweest.. gaat het wel goed met hem?

 18. @job, zucht

 19. Ach de Boswachter is altijd stil als de zaken slecht gaan,dat zijn we ondertussen toch wel gewend? Ik denk dat hij zich alvast voorbereid op zijn afscheid en laten we vooral hopen dat dit snel is!

 20. @water, nou na deze reactie zal hij wel snel zijn conclussies trekken.
  Dream on, deze man gaat natuurlijk niet zelf opstappen dat weten we allemaal.

 21. Wind = dd = zon enz. come on gozah, gebruik dan andere schrijfstijl! Te makkelijk zo. Je reageert ook na iedere comment die enigszins negatief is. En waarom mag niemand kritiek hebben op Paulus, publiek figuur de bondscoach en zware tijden voor hem die hij zelf gecreëerd heeft. Beschadigen van de Nooijer en Taekema, heeft geen flauw idee welke tactiek te hanteren zo vlak voor Londen en blaat/kraamt de raarste onzin uit na gewonnen wedstrijden en niks na verliespartijen… Echte vent! Ze zijn overigens net teruggekomen, 06 van Teun heeft hij vast nog wel ergens liggen.

 22. @hh,
  Knap dat jij als een soort Baantjer kan vertellen wie wie is, moet je wat mee gaan doen, val je denk ik ook minder in herhaling over iets wat toch niet gaat gebeuren.
  Van mij mag je zeker kritiek hebben op van Ass, volgens mij zeg ik ook niet dat dat niet mag? alleen om na iedere verloren oefenwedstrijd te reageren slaat natuurlijk nergens op.
  Hij is een weg ingeslagen en dat jij het daar niet mee eens bent is duidelijk maar hij kan beordeelt worden na de spelen en niet op basis van wat oefeninterlands, dat snap jij ook nog wel.

 23. Je geeft me iig wel gelijk wind en dank voor het compliment, klopt dat we het niet eens worden daarom leuk dat iedereen zijn mening kan ventileren hier. Vraag; jij denkt dus dat Teun tijdens de OS niet van toegevoegde waarde kan zijn of beslissend? Je hebt het steeds over een bepaalde weg in het bos maar heb je zelf ook een mening hierover of deel je volledig de route van v/Ass?

 24. @H.H., Ik vind Teun een geweldige speler, alleen het is totaal niet relevant om het te hebben of wel of geen meerwaarde bij de spelen aangezien hij er niet bij zal zijn.
  Na de spelen kunnen we zien of deze route die hij bewandelt de goede weg is geweest, daar kunnen we nu niet over oordelen. Met Teun erbij wonnen we niet van Australie en dat doen we nu nog steeds niet.

 25. Ik weet zeker dat Teun in Londen aanwezig zal zijn. Ervaring neem je mee naar zo’n toernooi en kan het verschil maken. Zelfs als hij een slechte conditie zou hebben of niet in vorm; ideaal als pinch-hitter! Geen van allen hij blaakt qua vermogen en vorm! En daar voor in de plaats genoeg namen om thuis te laten, hoeft er maar eentje uit. Make your pick. Zit echt fluitekruid bij die überhaupt nooit een brandnetel zullen worden. Kijk naar de afgelopen oefenwedstrijden, amper dreiging en assists die een bijvoorbeeld Billy Bakker voor het goal zetten. Vanwaar jou zekerheid, uit de media alleen? Neem van mij aan dat er flinke interne- en externe druk is.

 26. @H.H., zou zomaar kunnen dat hij door een sponsor word uitgenodigd.

 27. Eens, het is volstrekt zinloos om na iedere verloren oefenwedstrijd de huidige situatie, die een gegeven is, af te branden.
  Er wordt denk ik wel eens voorbij gegaan aan het feit dat Van Ass voordat hij deze beslissing nam zich uitgebreide heeft laten informeren door KNHB, Oltmans, etc. Hij is hierbij niet over een nacht ijs gegaan.
  Als 2 spelers een te groot stempel op een team drukken en een coach, lees begeleiding, lees in(direct) betrokkenen zijn van mening dat de meerwaarde niet opweegt tegen de ‘negatieve’ druk die dit met zich meebrengt, dan is hij vrij om een keuze te maken en deze spelers te laten afvallen.
  Dat de resultaten niet direct met sprongen vooruit gaan, lijkt mij redelijk normaal. Het verleden met T&T is groot en het zal wel even duren voordat er een nieuwe balans ontstaat binnen het Nederlands Elftal. Toch acht ik een Olympische medaille niet uitgesloten en in ieder geval tot na Londen verdienen alle betrokkenen steun en support.

 28. Radiostilte

  En het is zo stil in mij ik heb nergens woorden voor
  Het is zo stil in mij en de wereld draait maar door
  Het is zo stil in mij ik heb nergens woorden voor
  Het is zo stil in mij en de wereld draait maar door
  Iedereen kijkt maar niemand zegt wat hij denkt
  Iedereen kijkt maar niemand is wie je denkt
  En het is zo
  Stil in mij
  Zo stil in mij
  Zo stil in mij
  Zo stil in mij
  Zo stil in mij

 29. @radiostilte, je maakt jezelf volkomen belachelijk, lachwekkend dit.

 30. De echte Robbie

  Zo stil is de boswachter niet hoor! zie :https://www.hockey.nl/21442/bondscoach-van-ass-australie-is-nog-steeds-beter
  Hij laat in dit stuk in het midden of TT en TDN mee gaan of niet, das positief , in ieder geval denk hij er over na!

 31. Ah hij draait al een beetje, goed nieuws! Kan ook niet zonderrr…

Reageer