Oranje heren boeken spectaculaire overwinning op Australië na een 5-2 achterstand

De Oranje hockeyheren hebben afgelopen nacht in Melbourne een waanzinnige overwinning geboekt op de ‘Kookaburra’s’ van Australië. Na een 4-1 (in het tweede kwart) en een 5-2 achterstand (aan het einde van het derde kwart), ging de Nederlandse trein pas echt lopen in het vierde deel. In dit kwart komt Oranje terug tot 5-5, waarna in de shoot-outs Australië wordt verslagen met 4-1.

Voorafgaand aan deze wedstrijd waren de Nederlandse mannen al gewaarschuwd. Australië is een geduchte tegenstander en is niet voor niets de nummer 2 van de wereld. Het afgelopen WK hockey, welke werd gespeeld in Bhubaneswar (India), kruisten de twee ploegen ook al elkaar in de halve finale. In deze wedstrijd werd een 2-0 voorsprong voor de Oranjehemden uiteindelijk weggegeven. Australië kwam toen terug tot 2-2.

Van de extreem hoge temperaturen werd door beide ploegen weinig gemerkt. Net zoals toen, werd ook deze wedstrijd in een moordend tempo gespeeld. Zowel Australië als Nederland maakten er in het eerste kwart al een spektakel stuk van. Waar Oranje vaker in het vijandelijke cirkel van Australië was te vinden, is het uiteindelijk Australië dat meer balbezit heeft. Dit balbezit leidt uiteindelijk tot meer doelpunten (2-1).

Waar Nederland in het eerste kwart meer in de cirkel van Australië aanwezig is, is het Australië die in het tweede kwart vaker bij het Nederlandse goal is te vinden. Dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat Australië aan het einde van het tweede kwart leidt met 4-2. Ook in het derde kwart zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar is het wederom Australië die haar voorsprong vergroot naar 5-2.

In het vierde kwart kantelt de wedstrijd in het voordeel van Oranje. Er wordt met meer lef gespeeld. Oranje heeft meer spelers over de bal, en krijgt meer balbezit. Ook zijn zij dodelijk efficiënt met de kansen die ze krijgen. De eindscore van 5-5 wordt in de 56ste minuut uiteindelijk bepaald door Bjorn Kellerman. Wederom moet de wedstrijd Australië – Nederland worden beslist met shoot-outs.

In de shoot-outs komt Nederland beter voor de dag, en worden de doelpunten gemaakt door Billy Bakker, Jonas de Geus, Jeroen Hertzberger en Glenn Schuurman. De Australiërs daarentegen missen twee kansen, waardoor de eindstand wordt bepaald op 4-1.

Door deze overwinning hebben de Nederlandse mannen nu 5 punten uit twee wedstrijden. Bij een overwinning krijgt de winnende ploeg 3 punten. Wanneer een wedstrijd eindigt in een gelijkspel, krijgen beide ploegen 1 punt. De winnaar van de shoot-outs krijgt een extra bonus punt. Oranje staat in de tussenstand nu tweede achter België, die al 6 punten hebben behaald. België heeft echter al een wedstrijd meer gespeeld dan Oranje. De volgende wedstrijd van Oranje zal zijn tegen Spanje op 15 februari.

Reageer

Contact Us