Oranje heren eindigen Champions Trophy als vijfde

Na de teleurstellende kwartfinale tegen Pakistan hebben de Oranje heren de Champions Trophy toch nog een goed einde weten te geven. De ploeg van Max Caldas won zaterdag middels shoot-outs van België en pakte vandaag de vijfde plek door Argentinië met 4-1 te verslaan.

WK heren Nederland-Oranje-Argentinië-RU van der Horst

In de strijd om de vijfde plek gingen beide ploegen wat afwachtend van start. Hoewel Nederland in de eerste helft al 63% van het balbezit had tegen het counterende Argentinië wist het maar lastig door de stugge verdediging heen te komen. Los Leones kwamen na twintig minuten spelen zelfs op voorsprong toen Matias Paredes, met wat later zijn bolle kant bleek, de 1-0 achter Jaap Stockmann schoot. Dit zorgde er enkel voor dat de ploeg van Carlos Retegui nog maar meer terug zakte op eigen helft. Oranje hield de druk er echter goed op en dat resulteerde vroeg in het vierde kwart in de 1-1 van Mink van der Weerden. Zijn rake corner luidde een sterk Nederlands slotoffensief in waarin Jeroen Hertzberger met een strak backhandschot Oranje voor het eerst aan de leiding bracht. Met nog vijf minuten te spelen besloot Retegui zijn keeper in te wisselen voor een extra veldspeler maar deze beslissing pakte niet goed uit. Het zorgde ervoor dat Constantijn Jonker de 1-3 in een leeg goal kon slaan waarna Hertzberger vanaf de stip zijn tweede van de dag kon binnen pushen.

Door na de teleurstellende kwartfinale tegen Pakistan nog twee keer te winnen sluit Oranje het toernooi in Bhubaneswar af op de vijfde plek.

Comments (3)

  1. Tot Q4 1-0 achter tegen Argentinie en 2 doelpunten scoren zonder vaste keep… lastig om hier optimistisch van te worden.

  2. Tja, en uiteindelijk winnen de ……

  3. We winnen ruim van Duitsland, maar de Duitsers lopen uiteindelijk met de CT weg. De Duitsers maakten zich geen zorgen, alles was gericht om er te staan op het moment dat het moest. Dat is hun kracht, zij zijn ook alleen maar daarmee bezig. Zoveel slimmer, zowel strategisch als tactisch. Om een verlies in de voorronde maken ze zich geen zorgen, zeggen alleen dat ze er veel van hebben geleerd. Het lukt ze niet altijd, maar wel heel vaak. Kunnen we wat van leren, ook al geven we dat niet graag toe.

Reageer