Oranje heren na shoot-outs langs België

De Nederlandse heren hebben zich op het nippertje geplaatst voor de strijd om de vijfde plek. De ploeg van Max Caldas verspeelde een 2-0 voorsprong waarna het duel middels shoot-outs beslist moest worden. 

Nederland België Baart Dohmen

Oranje kende een goede start tegen België, dat aantrad zonder de geblesseerde hoofdklasse spelers Loïck Luypaert en Simon Gougnard, en wist al binnen enkele minuten twee corners te veroveren. Keeper Vincent Vanasch stond echter goed in de weg van een vroege voorsprong voor de ploeg van Max Caldas waarna de Belgen ook Pirmin Blaak een aantal keer het vuur voor de schenen wisten legden. Na elf minuten spelen was het toch Nederland dat de score opende toen Jeroen Hertzberger op kopcirkel mooi wegdraaide van zijn tegenstander om zo uit de draai de 1-0 knap binnen te schieten. Hierna zetten de Belgen weer wat aan, zo waren er goede kansen voor Thomas Briels en moest Blaak ook in actie komen bij een corner van Tom Boon. Op slag van rust gaf Sander Baart de ploeg van Max Caldas weer wat lucht door, wederom op goed aangeven van Van der Horst, de 2-0 middels een listig lobje langs Vanasch te pushen.

Naarmate de tweede helft vorderde drongen de Belgen meer en meer aan. Hoewel Blaak met een aantal sterke reddingen zijn doel schoon wist te houden kon hij niet voorkomen dat Boon vroeg in het slotkwart van dichtbij de aansluitingstreffer kon binnen pushen en zo de spanning in de wedstrijd terug bracht. Met nog enkele minuten op het scorebord besloot coach Delmee zijn keeper te verwisselen voor een extra veldspeler waarna Oranje een corner kreeg toegewezen en de 3-1 een feit leek. Leek, want de push van Mink van der Weerden werd er knap uitgelopen waarna België in de slotminuut ook op kopcirkel aan mocht leggen. De Red Lions grepen daar via een rake tip-inn van Tanguy Cosyns hun laatste kans waardoor de wedstrijd middels shoot-outs beslist moest worden. Doordat alle Nederlandse pogingen doel troffen en de speciaal ingebrachte Jaap Stockmann tot twee maal toe redding bracht gaan de Oranje heren zondag spelen om de vijfde plek. In dit duel treft het Argentinië dat met 1-2 won Engeland.

Comments (4)

 1. Nederland heeft geluk gehad… Belgie gaat hoger eindigen op de OS dan Nederland over 2 jaar.

 2. Ik ben benieuwd waar NLs nieuwe toppers vandaan gaan komen. Het Belgische team was het jongste van de hele CT met een gemiddelde leeftijd van 22,6 jaar – dat belooft nog wat voor de toekomst!

  Mink van der Weerden is inmiddels ook al 26 – gaat waarschijnlijk binnen 4 jaar stoppen. Wie is het volgende NLs talent met een wereldcorner?

  Gevestigd:
  Jaap Stockmann (k)
  Pirmin Blaak (k)
  Mink van der Weerden
  Robert van der Horst
  Sander Baart
  Rogier Hofman
  Robbert Kemperman
  Jeroen Hertzberger
  Constantijn Jonker

  Opkomend:
  Sander de Wijn
  Diede van Puffelen
  Glenn Schuurman
  Floris van der Linden
  Seve van Ass

  Twijfelgevallen:
  Niek van der Schoot
  Jelle Galema
  Mirco Pruyser
  Martijn Havenga

  Geblesseerd/gepasseerd:
  Valentin Verga
  Billy Bakker

 3. Blauw: flauwekul. Belgie heeft nog nooit gewonnen van Nederland

  Gras: leuke oefening >>>

  vaste waarde:

  Stockman
  Blaak
  van der Horst
  Baart
  van der Weerden
  Kemperman

  ervaren :
  Bakker
  de Voogd
  Hertzberger
  de Wijn
  Hofman
  Verga

  twijfel:
  Jonker
  van der Linden
  van der Schoot
  Havenga
  Pruyser
  Turkstra
  Polkamp

  opkomend talent:
  Galema
  van Ass
  van Puffelen
  Schuurman
  Bovendeert
  Brinkman
  van Baal
  Luykx
  Hiebendaal
  Mooij

 4. Jonker lijkt me wel al ervaren/vaste waarde.

  Lijkt me noodzaak dat NL op zoek gaat naar een opvolger van Vd Weerden…

Reageer