Oranje heren starten Champions Trophy met zege

De Nederlandse heren zijn het Champions Trophy toernooi in Bhubaneswar vandaag begonnen met een 3-0 zege op Argentinië. De heren van bondscoach Max Caldas hadden weinig moeite met Los Leones en stonden bij rust al met 2-0 voor.

WK heren Nederland-Oranje-Argentinië-RU van der Horst

Niet Jaap Stockmann maar Pirmin Blaak mocht het doel verdedigen in het eerste duel van de Oranje mannen. Veel kreeg hij echter in de eerste helft niet te doen. De ploeg van Caldas startte sterk en kreeg al na vijf minuten vier corners op rij toegekend. Waar de Argentijnse verdediging deze nog wist te keren was het in de twaalfde minuut wel raak en sleepte Mink van der Weerden Oranje aan de leiding. Kort daarna was Constantijn Jonker nog dichtbij de 2-0 maar hij stuitte op keeper Vivaldi. Robbert Kemperman had in het tweede kwart vervolgens meer succes. Na een knappe splijtende pass van Sander Baart verdubbelde de middenvelder met zijn backhand de voorsprong.

Na rust leken de Argentijnen enigszins op te leven en moest ook keeper Blaak aan de bak. De tweede doelman pakte de inzet van cornerkanon Gonzalo Peillat knap waarna hij ook twee rebounds wist te keren. Diede van Puffelen gooide uiteindelijk tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot en vierde daarmee ook zijn eerste interlandgoal.

Zondag om 13:00 uur Nederlandse tijd staat het tweede groepsduel voor de Oranje heren op het programma. Dan treffen ze Duitsland.

Comments (1)

  1. Diede van Puffelen gaat het verschil maken in Oranje.
    Geen gepiel maar snel passen,dus geen postduivenhockey.

Reageer