Oranje heren verliezen maar behouden koppositie

De Nederlandse mannen van bondscoach Max Caldas zijn er dinsdagmiddag niet in geslaagd India te verslaan. Oranje controleerde de wedstrijd maar door een sterk vierde kwart pakte de ploeg van Roeland Oltmans de eerste overwinning van het toernooi. Desalniettemin behoudt Nederland de koppositie en speelt donderdag in de kwartfinale tegen Pakistan.

WK heren Nederland Oranje Korea RU van der Weerden
De twee treffers van Mink van der Weerden bleke niet genoeg voor de overwinning. (c) Roel Ubels

In een tot de nok toe gevuld stadion in Bhubaneswar begon de wedstrijd tussen thuisland India en Nederland met een redelijk evenwichtige eerste kwart. Pas na het eerste rustmoment wist Oranje het heft in eigen hand te nemen en waren er al kansen op de openingstreffer. Zo kwam Rogier Hofman vanaf kopcirkel een aantal keer dichtbij en raakte Mink van der Weerden de lat. Desalniettemin was India aan de andere kant zeker niet kansloos. Ook de ploeg van interim coach Roeland Oltmans mocht enkele keren aanleggen voor een corner maar Pirmin Blaak, die zijn tweede wedstrijd keepte, hield tot de rust zijn doel schoon.

Vroeg in de tweede helft was het enigszins tegen de verhoudingen in toch raak voor India. Tot grote vreugde van het publiek plaatste S.V. Sunil, op voorzet van Gurjinder Singh, de bal met een listige tikje langs Blaak. Oranje leek echter niet van slag door deze tegentreffer en zag Van der Weerden binnen enkele minuten weer orde op zaken stellen. Vroeg in het vierde kwart nam de ploeg van oud-Bloemendaal speler en captain Sardar Singh echter weer de leiding. Tot twee maal toe wist Blaak redding te bieden maar uit de derde rebound schoot Manpreet Singh India op 1-2. Het feest in het Kalinga Stadion was helemaal compleet toen Rupinder Pal Singh enkele minuten later ook nog de 1-3 binnen wist te slepen. De controle die Nederland in de rest van de wedstrijd had gehad leek vervolgens helemaal verdwenen. De ploeg van Max Caldas wist nauwelijks meer onder de druk uit te komen maar kwam drie minuten voor tijd via een tweede rake corner van Van der Weerden toch nog terug naar 2-3 en dat was ook gelijk de eindstand.

Oranje eindigt met een gelijk aantal punten als Argentinië maar meer doelpunten voor op de eerste plek in de poule en speelt donderdag om 07:00 Nederlandse tijd in de kwartfinale tegen Pakistan.

Het resterende programma van de kwartfinales is als volgt:
09:15 uur: Argentinië – Australië
12:45 uur: Engeland – Duitsland
15:00 uur: België – India

Comments (1)

  1. Wat een verassing…!

Reageer