Oranje heren met 1-0 langs Duitsland

De Oranje heren hebben vrijdagavond hun derde WK-poulewedstrijd met 1-0 van Duitsland gewonnen. De ploeg van Paul van Ass heeft nu negen punten uit drie wedstrijden en neemt daarmee de leiding in poule B.

Onder toeziend oog van de Nederlandse dames neemt Oranje vanaf minuut één het initiatief. De ploeg van Paul van Ass speelt lange tijd met een hoge press en creëerde daardoor al snel kansen.  Het eerste echte gevaar komt na vier minuten als Robert van van der Horst met een knappe individuele actie ver de cirkel inloopt maar zijn schot op goal, en de rebound van Billy Bakker die daarop volgt, gekeerd ziet worden door keeper Nicolas Jacobi. Halverwege de eerste helft wordt het goede spel en het harde werken van Nederland wel beloond. Rond de middenlijn passt Jeroen Hertzberger de bal op Jelle Galema die zich knap een weg baant over de achterlijn en deze vervolgens weer teruglegt op de meegelopen Hertzberger die dan de 1-0 binnensleept. Ook met deze voorsprong in handen houden de Oranje-heren de controle over de wedstrijd. De Duitsers komen er simpelweg niet aan te pas en weten in het hele eerste bedrijf slechts één keer een schot op Jaap Stockmann af te vuren.

Na tien minuten in de tweede helft komt Duitsland voor het eerste dichtbij de gelijkmaker. Mats Grambusch passt de bal op ongezien vrijgelopen Martin Zwicker die door de druk van de Nederlandse verdediging zelf geen goed schot op goal weet af te vuren maar de bal via Stockmann wel bij Fürk belandt die vervolens over pusht. Het vertrouwen bij de Duitsers groeit zichtbaar naarmate de wedstrijd vordert waardoor de strijd in de tweede helft een stuk evenwichtiger is. Zowel Zwicker als Füchs krijgen goede kansen op de aansluitingstreffer maar worden sterk verdedigd door Marcel Balkestein als Wouter Jolie. Aan de andere kant worden ook de Oranje heren via onder andere Robbert Kemperman, Hertzberger en Seve van Ass een aantal keer flink gevaarlijk maar tot goals leidt dit niet. Ook de drie keer dat Mink van der Weerden op kopcirkel mag aanleggen lopen op niets uit.

Een minuut voor tijd is het nog even spannend wanneer Duitsland voor de derde keer mag aanleggen voor een strafcorner. Waar de eerste pogingen vanaf kopcirkel simpel door Jaap Stockmann gestopt werden, wordt deze slordig uitgespeeld en dus is daarmee het gevaar geweken. Nederland wint en gaat nu met negen punten aan kop in poule B en kan de halve finale bijna niet meer mislopen. Nieuw-Zeeland en Argentinië volgen op drie punten achterstand.

Bekijk hier het doelpunt van Hertzberger

httpss://www.youtube.com/watch?v=c6_pBS2z6s8

 

’19: 0-1 Jeroen Hertzberger

Reageer