Oranje ruim langs Argentinië - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje ruim langs Argentinië


Foto: Jan Verboom
Oranje had in de eerste helft al ruim afstand genomen middels treffers van Mink van der Weerden (2x sc), Valentin Verga en Robert Kemperman. De Argentijnse mannen stelden daar één treffer tegenover. Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht en scoorden beide teams drie keer. Voor Nederland waren dat Roderick Weusthof (sc) Billy Bakker en Mink van der Weerden (sc).
De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de zondag overleden bondsscheidsrechter Theo Heijmans.
Volgende wedstrijd in dit 4 landen toernooi is vrijdag. Tegenstander is dan Australië A dat woensdag verloor van Australië met 3-1.

Comments (15)

 1. Als NL beschamend verliest van hockeydwerg Maleisie dan wordt daar geen enkele aandacht aan besteed,maar winnen ze van andere dwerg Argentinie dan wordt dit persbericht direct de wereld ingestuurd zodat iedereen kan horen hoe ´goed´ dit team wel niet is. Beetje dubieus? Winst op het Argentinie en het B team van Australie zegt niet zoveel,al zal de boswachter ongetwijfeld denken dat hij op de juiste weg zit. Wat mij betreft is hij de weg al een tijdje kwijt…

 2. 4 strafcorner doelpunten……..

 3. Inderdaad vreemd dat dit nieuws door de manager naar buiten wordt gebracht, terwijl aan de oefenwedstrijd tegen Maleisië geen enkele tweet werd besteed.
  Dit is een zinkend schip. Triest.

 4. 4 strafcorners is leuk maar 4 doelpunten van een hockeydwerg tegen zegt wel even iets over de verdedeging.!!!

 5. Korfbaluitslag, ben meer benieuwd tegen AUS.
  Inderdaad vreemd dat er over Maleisië niks uit ging qua persberichten en nu volle bak.
  https://www.facebook.com/TeundeNooijernaarOS2012

 6. Dat potje tegen Maleisie was een jetlagpotje. Kan gebeuren dat je die verliest. Vergeet ook niet dat Maleisie geen dwerg is, staan prima te hockeyen en stonden zelfs in de finale van de Asia Games vorig jaar (verloren van Pakistan).
  7-4 winnen, niet slecht. 7x scoren is uitstekend, maar 4 tegengoals is veel. Ben benieuwd of ze het aantal tegengoals kunnen beperken in de komende wedstrijden. Dan zouden ze progressie boeken.

 7. @daan. Argentinië is maandag (!) aangekomen in Australië. Die komen aan met een tijdverschil van 11 uur. Over jetlagpotje gesproken..

 8. Kan iedereen ff kappen met die negatieve reacties en gewoon wachten tot na de OS met oordelen?

 9. @hockeyer: kan jij even kappen met zinloze opmerkingen?

 10. @ SDG hele met SDG eens.

 11. ik kan het ook anders verwoorden en 3 pagina’s vol schrijven maar het blijft precies het zelfde eerst zien dan geloven, dat werkt ook andersom niet afkraken voordat we weten dat het niet gaat lukken. en wat iedereen hier vind allemaal erg interessant maar elke opmerking is al minstens 3 x herhaald in positieve en in negatieve. van ass blijft tm de os dus wacht nu maar gewoon af voordat je weer deze achterhaalde discussie uit de sloot haalt.

 12. Wees dan ook echt compleet en wijs er ook op dat Australië ook een keer van maleisië verloor.
  Maw. stelletje azijnpissers; het zegt gewoon nog helemaal niets.

 13. Ha ha, toen ik “kappen” als mijn nick invulde, moest ik even aan de bomen van de coach denken.
  Maar ik bedoel simpel: kappen met die discussie. En niet opnieuw 100 reakties als “we” oefenpotjes verliezen.
  Zo langzamerhand weten we het allemaal wel. Als iedereen zijn oor goed te luisteren legt, kantelt de hele zaak uiteindelijk toch richting bondscoach.

 14. @alle ‘ kappers’, waar is een forum voor? om te je eigen mening te verkondigen. als het je niet bevalt dan lees je de reacties toch niet beste mensen. Laat iedereen gewoon vertellen hoe zij of hij erover denkt op een beschaafde manier. Ik ben voor Teun

 15. ja ik lees dus juist wel het forum en als jij dat ook gedaan had snap je wel waar mijn opmerking vandaan komt! maar goed Maleisië doet het de laatste tijd best goed met hockey en ik heb de wedstrijden nog niet gezien dus kan er niets over zeggen weet ook niet met welke bedoeling NL deze wedstrijd speelde. leuk dat er mensen zijn die dat wel weten gezien de uitspraken die hier zijn geschreven.
  vertel!!
  De goals tegen zijn natuurlijk slecht en dat er eindelijk een beetje uit strafcoreners word gescoord is goed…

Reageer