Oranje teams positief gestemd over het WK-veld

De dames en heren van Oranje hebben inmiddels de eerste trainingen en wedstrijden in het Kyocera Stadion gespeeld en zijn zeer te spreken over de kwaliteit van het veld.

Volgens Naomi van As is het veld ‘retesnel’ en ook Robert van der Horst is enthousiast. “Het is een superveld, we hebben niets te klagen. Het is nog beter dan bij de Olympische Spelen,” aldus de aanvoerder in het AD/Sportwereld. Niet alleen het veld maar ook het stadion kan hem bekoren. “Het is prachtig, met die dichte hoeken. Dat is heel wat anders dan dat je bij Bloemendaal op de achtergrond de koeien ziet lopen.”

Beide Nederlands elftallen speelden zondag hun eerste wedstrijd op het veld. de ruim 2000 toeschouwers zagen de Oranje mannen met 8-2 over Maleisië heen walsen en de dames met een zuinige 1-0 van Japan winnen. “Ik vond het met vier vakken bezet al behoorlijk lawaaierig,” vertelt Robbert Kemperman. “Straks zit die hele bak vol, dat wordt mooi.”

Captain Maartje Paumen beklom na een training het hoogste punt van de tribune om te kijken hoe haar ouders de wedstrijden straks zouden gaan beleven. Ook zij is zeer tevreden met het WK-veld. “Van alle velden waarop we de laatste tijd hebben getraind en gespeeld is dit veruit het beste, De bal stuitert niet, het is helemaal egaal.” Doordat er voldoende snelheid in zit is het kunstgras ook voor de strafcornerschutters perfect vertelt Mink van der Weerden die tegen Maleisië al twee corners binnen pushte.

Het enige minpunt van het veld is volgens bondscoach Max Caldas de plaatsing van de dug-outs. Doordat een hockeyveld smaller is dan een voetbal veld staan deze veel verder van het veld af dan normaal. “Ik zie helemaal niets,” vertelde Caldas. “Ik zit te laag, dat is echt een probleem. Ik kan wel de hele wedstrijd blijven staan, maar dan lijk ik net zo’n leider van een D4-team.”

Reageer