Oranje Zwart pakt ‘De Dubbel’

De heren van Oranje Zwart zijn wederom landskampioen. Na de 2-1 overwinning in Eindhoven zijn de heren van Michel van den Heuvel erin geslaagd om ook in Utrecht Kampong met 1-2 te verslaan. Dit keer werd de golden goal in de verlenging gemaakt.

Kampong Oranje Zwart MdW
(c) Maurice de Wert

Na een wat aftastende eerste helft was het Oranje Zwart dat na vijf minuten voor het eerst dichtbij een openingstreffer kwam. Rizwan Muhammad dook toen na mooi voorwerk van Thomas Briels op in de Utrechtse cirkel. Zijn eerste schot werd echter goed weggewerkt door keeper David Harte waarna hij in de herkansing de lat raakte. Ook Gabriel Dabanch en Robbert Kemperman hadden vervolgens kansen op de openingstreffer maar uiteindelijk kwam deze op naam van Mink van der Weerden die de eerste corner van de wedstrijd door de benen van Harte het doel in sleepte. Kampong zette hierna wat aan, kwam steeds gevaarlijker in de cirkel van de Eindhovenaren maar onder andere Loick Luypaert, Quirijn Caspers en Constantijn Jonker kwamen niet langs keeper Vincent Vanasch.

Wat na rust volgende was een wat saaie tweede helft met weinig hoogtepunten maar uiteindelijk bleek het venijn van dit duel vooral in de staart te zitten. Waar OZ in deze fase voornamelijke de tijd probeerde weg te spelen zette Kampong alles op alles om toch nog op gelijke hoogte te komen. De irritatie nam echter ook toe in het veld en dit resulteerde in gele kaarten voor Rashid Mehmood, Rizwan Muhammad, Loick Luypaert en Pepijn Luijkx waardoor beide ploegen de wedstrijd met negen man uit moesten spelen. Met nog twee minuten te gaan zetten de OZ fans ‘We worden kampioen vast in’ maar dit bleek te vroeg gejuicht. Want juist toen coach Alexander Cox zijn keeper verwisselde voor een extra veldspeler kreeg Sander de Wijn het op zijn heupen. De verdediger wist de Eindhovense cirkel in te dringen en voor te geven op Constantijn Jonker die de 1-1 die daarmee de verlenging voor Kampong binnen haalde.

Oranje Zwart zette in deze extra tijd de aanval weer in maar het was Kampong dat vooral gevaar bracht. De gasten hadden uiteindelijk echter genoeg aan één goede uitbraak, via Rashid Mehmood en Gabriel Dabanch om de overwinning en dus het kampioenschap binnen te slepen. ‘De dubbel’ is binnen voor Michel van den Heuvel en zijn mannen.

Comments (9)

 1. Vd Heuvel heeft nu wel bewezen dat hij de volgende bondscoach van NLXI moet worden!

 2. Terecht. Toch blijf ik een bijsmaak proeven bij het kampioenschap van OZ. Ik vind het schitterend dat ze een mooie brabantse harde kern hebben met 7 nederlandse (oud) internationals. Alleen, als je dat hebt, moet je dan ook nog drie belgen, twee pakistanen en een spanjaard hebben? Ik begrijp dat van ploegen die geen NL internationals hebben. OVer de kwaliteiten van vd heuvel. Zal best een goede coach zijn, maar zie zijn kampioenschappen toch vooral als een resultaat van een overvloedige kwaliteit van het spelersmateriaal. Zowel nu bij OZ als bij Bloemendaal waar ze standaard de twee beste spelers van de wereld hadden met Dwyer en De Nooijer.

  Ben benieuwd naar volgend jaar als de Belgen de NL competitie verlaten!

  Desalniettemin, OZ, beste ploeg, terecht gewonnen.

 3. Verschil tussen een club met geld en een club zonder geld(kampong heeft veel schulden).
  Luypaert verlaat Kampong!

 4. @Maarten

  @Maarten: je bent niet goed op de hoogte over de financ. positie van Kampong. Bij Kampong is er geen sprake van ‘veel schulden’. Er is gewoon een positief eigen vermogen. Wat jij beweert is echte onzin.

 5. vdHeuvel als bondscoach, ha ha.

 6. Ik ben het volledig eens met Lee.
  Oz terecht kampioen van Nl, knap dat ze t alsnog waar maken, maar was schandalig geweest als t niet was gelukt. Kunnen echt geen Nederlandse spelers die buitenlanders vervangen? Zo’n Galema heb je nu de hele play-offs niet gezien. Als er niet 6 (!) buitenlanders zouden spelen zou zon jongen het toch ook beter doen?

  Hoe dan ook, oz gefeliciteerd!

 7. Situatie bij golden goal: Rasheed – Rishwan – Dabanch, Luypaert – Harte.

  Pakistan en Spanje winnen van Belgie en Ierland.

 8. Als je dan tof wilt doen moet je niet met feiten komen die niet kloppen.

  Situatie bij golden goal: Rasheed – Rishwan – Dabanch, Luijck – De Wijn – Luypaert – Harte.

  Kijk nu klopt hij wel. Gelukkig hebben we de beelden nog.

 9. Luijck en de Wijn komen er helemaal niet aan te pas…

Reageer