Oranjeheren boeken ruime zege op Ierland

De Oranjeheren hebben het eerste duel van het tweeluik met Ierland gewonnen. In Cork was de ploeg van bondscoach Max Caldas maandag met 7-2 te sterk. Nederland vertoeft deze week in Ierland om een trainingsstage af te werken.

Oranje begon prima aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase al een strafcorner. De inzet van Mink van der Weerden kwam op het been van een Ierse verdediger, waarna Oranje een tweede corner kreeg toegewezen. Dit keer pushte Van der Weerden naast.

Kansen ierland

Ook Ierland verscheen voor het doel van Jaap Stockmann. Een scoop van achteruit belandde bij Kyle Good. Hij wilde uithalen, maar miste met de backhand de bal half. Hierdoor belandde zijn inzet naast het doel. Ook de eerste Ierse corner leverde niets op, omdat Stockmann redding bracht.

Seve van Ass leek Oranje in het tweede kwart op voorsprong te zetten, maar het doelpunt werd afgekeurd. Even later was het wel raak. Van der Weerden mocht drie keer op rij aanleggen voor een strafcorner. De laatste poging was wel raak. Doelman David Harte werd verslagen omdat de bal onderweg door een Ierse stick werd aangeraakt.

Einde eerste helft

Nog voor rust vergrootte Jeroen Hertzberger de marge. Sander de Wijn onderschepte de bal en speelde af naar Hertzberger, die Harte kansloos liet. Chris Cargo verkleinde vervolgens nog voor het rustsignaal de achterstand naar 1-2. Hij reageerde attent nadat een Ierse corner werd gered door Stockmann.

In het derde kwart nam Oranje afstand van de Ieren. Billy Bakker tekende voor 1-3. Nadat Good op Stockmann was gestuit, mocht Van der Weerden aanleggen voor een strafbal en liet Harte kansloos. Ook Mirco Pruyser pikte zijn doelpunt mee, waardoor de stand na drie kwarten was opgelopen naar 1-5.

Doelpunten

Nadat een schot van Good over het Nederlandse doel zeilde, maakte Valentin Verga het zesde doelpunt voor Oranje. Een minuut later lag de bal ook in het andere doel. Een schot van John Jackson werd nog aangeraakt door een Nederlandse stick waardoor Stockmann kansloos was.

Na een pass van Pruyser bepaalde Jorrit Croon, de jongste speler in de Oranjeselectie, de eindstand op 2-7. Komende woensdag treffen beide landen elkaar weer in Cork. Ook op de Olympische Spelen spelen Ierland en Nederland tegen elkaar.

Ierland-Nederland 2-7
0-1 Mink van der Weerden (sc)
0-2 Jeroen Hertzberger
1-2 Chris Cargo
1-3 Billy Bakker
1-4 Mink van der Weerden (sb)
1-5 Mirco Pruyser
1-6 Valentin Verga
2-6 John Jackson
2-7 Jorrit Croon

Reageer

Contact Us