Oranjeheren in kwartfinales na ruime zege op Canada

De Oranjeheren hebben wederom een overwinning geboekt op het olympisch toernooi. De ploeg van bondscoach Max Caldas had dinsdag weinig te duchten van Canada. Het werd 7-0. Met een gelijkspel en twee zeges is Oranje al zeker van een plek in de kwartfinales.

Canada verdiende de eerste strafcorner van de wedstrijd na balverlies aan Nederlandse zijde. Alle ogen waren gericht op Scott Tupper, maar de corner werd gepusht door Gordon Johnston. Zijn inzet werd gekeerd door Jaap Stockmann.

Strafcorners

Aan de andere kant had doelman David Carter geen antwoord op de eerste Nederlandse corner. Omdat Mink van der Weerden niet in het veld stond, nam Seve van Ass met succes de honneurs waar. Bij de tweede corner stond de specialist van Oranje-Rood wel achter de bal. Van der Weerden volgde het goede voorbeeld van Van Ass: 2-0.

Nog voor rust kwam Nederland op 3-0. Billy Bakker nam een vrije slag op de kop van de cirkel. De speler van Amsterdam liep langs de rand van de cirkel en dook vervolgens de cirkel in. Bakker gaf een voorzet aan Jeroen Hertzberger, die Carter kansloos liet.

Canadese kans

Ook Canada kreeg voor rust nog een goede kans. Keegan Pereira passeerde Hidde Turkstra en Sander de Wijn, maar had vervolgens niet genoeg kracht meer om Stockmann met een hard schot te verrassen.

Na rust namen de Oranjeheren meer afstand van de Canadezen. Een goede actie van de jarige Jorrit Croon, hij werd 18 jaar, werd door Hertzberger binnen geslagen. Nadat een corner van Canada niets opleverde, mocht aan de andere kant Van der Weerden aanleggen voor een strafcorner. Onberispelijk pushte hij raak: 5-0.

Nog meer treffers

In de slotfase liep Nederland nog verder uit. Met een prachtige duik tikte Robbert Kemperman een voorzet van Turkstra binnen en bepaalde Van der Weerden met zijn derde rake strafcorner de eindstand op 7-0.

Nederland-Canada 7-0 (3-0)
1-0 Seve van Ass (sc)
2-0 Mink van der Weerden (sc)
3-0 Jeroen Hertzberger
4-0 Jeroen Hertzberger
5-0 Mink van der Weerden (sc)
6-0 Robbert Kemperman
7-0 Mink van der Weerden (sc)

Meer op Hoofdklassehockey.nl:
Lees hier het verslag van het duel van de Oranjeheren tegen Ierland

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjeheren tegen Argentinië

Lees hier de round-up van de andere wedstrijden van het olympisch hockeytoernooi

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Reageer

Contact Us