Oranjeheren nipt te sterk voor Australië

De Oranjeheren hebben de tweede interland in de serie van vier oefenwedstrijden tegen Australië gewonnen. In het Narrogin Hockey Stadium was de ploeg van bondscoach Max Caldas met 3-2 te sterk voor de wereldkampioen.

Nederland kwam na zeven spelen op achterstand door een doelpunt van Trent Mitton, maar Oranje boog deze achterstand nog voor rust om in een 1-2 voorsprong. Terrance Pieters gleed in het eerste kwart de gelijkmaker binnen, waarna Mirco Pruyser net na het begin van het tweede kwart voor de 1-2 zorgde.

Oranje houdt voorsprong vast

Direct na rust tilde Bjorn Kellerman de stand naar 1-3. De speler van Kampong reageerde attent op een rebound. Blake Govers bracht de spanning met een rake strafcorner terug, maar in tegenstelling tot de eerste wedstrijd lukte het Australië niet om in de resterende tijd de gelijkmaker te produceren.

Het was een heugelijke dag voor Derck de Vilder. De speler van Pinoké maakte zijn debuut in Oranje.

Australië-Nederland 2-3 (1-2)

7.Trent Mitton 1-0
14.Terrance Pieters 1-1
16.Mirco Pruyser 1-2
31.Bjorn Kellerman 1-3
41.Blake Govers 2-3 (sc)

Opstelling: Tristan Algera, Lars Balk, Seve van Ass, Valentin Verga, Sander Baart, Robbert Kemperman, Bjorn Kellerman, Terrance Pieters, Roel Bovendeert, Primin Blaak (K), Derck de Vilder.
Wissels: Jonas de Geus, Billy Bakker, Mirco Pruyser, Martijn Havenga, Bob de Voogd, Sam van der Ven (K), Floris Wortelboer.

Overzicht oefeninterlands:
Donderdag 1 februari 12.00 uur (Nederlandse tijd): Australië – Oranjeheren
Zaterdag 3 februari 12.00 uur (Nederlandse tijd): Australië – Oranjeheren

Deze wedstrijden zijn live te volgen via www.epicentre.tv.

Reageer

Contact Us