Oranjeheren opnieuw onderuit tegen India

De Oranjeheren kennen een matige laatste voorbereiding op het EK. De ploeg van bondscoach Max Caldas verloor maandag voor de tweede keer op rij van India. In het vernieuwde Wagener Stadion ging Oranje met 2-1 onderuit. Zondag was India in Waalwijk al met 4-3 te sterk gebleken.

Het duel had een besloten karakter omdat de voorbereidingen op het EK nog in volle gang zijn en het Wagener Stadion nog niet officieel open is voor publiek. Toch bevolkte een handvol mensen de tribunes. Zij zagen een Oranje dat af en toe slordig speelde.

India op voorsprong

Na vier minuten kwam India op voorsprong. Gurjant Singh benutte een strafcornervariant door de bal over doelman Pirmin Blaak, die de plek onder de lat per kwart afwisselde met Sam van der Ven, te tillen. Daarna kreeg Nederland wel kansen. Een schot van Seve van Ass na een prima actie ging voorlangs en Mink van der Weerden pushte een strafcorner op de lat. Oranje mocht voor rust nog drie keer aanleggen vanaf de kop cirkel, maar een doelpunt bleef uit.

Het was India dat de voorsprong in het laatste kwart verdubbelde. Opnieuw scoorde de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans uit een strafcornervariant. Dit keer tipte Mandeep Singh de bal in het Nederlandse doel. Op dat moment stond Oranje met tien man na een groene kaart van Jonas de Geus.

Oranje scoort

Nederland drong vervolgens hevig aan. Doelman Akash Chikte hield met zijn stick een strafcorner van Van der Weerden uit het doel en even later werd een inzet van Thierry Brinkman voor de doellijn weggehaald. Vlak voor tijd scoorde Sander de Wijn uit een cornervariant, de zesde, de 1-2. Mandeep Singh kreeg nog een kans op een derde Indiase treffer, maar zijn schot ging over het doel.

Reageer

Contact Us