Ruime overwinning Oranjeheren op Ierland

De Oranjeheren hebben het tweede groepsduel in winst omgezet. Zondag won de ploeg van bondscoach Max Caldas met 5-0 van Ierland. Nederland heeft na twee wedstrijden vier punten. Ierland, dat eerder al verloor van India, is nog puntloos.

Nederland begon gretig aan het duel en leidde ook tot de eerste kans van de wedstrijd voor Mirco Pruyser. De aanvaller van Amsterdam zag zijn inzet worden gestopt door doelman David Harte.

Ierse kansen

Ierland kwam er in het eerste kwart een paar keer gevaarlijk uit. Dat leidde ook tot enkele kansen, maar die werden door doelman Jaap Stockmann onschadelijk gemaakt.

De eerste strafcorner van het duel leverde meteen een doelpunt op voor Oranje. Mink van der Weerden schoot de corner onberispelijk langs Harte in het doel. Een paar minuten later verdubbelde Jorrit Croon de Nederlandse voorsprong. De jongeling van HGC reageerde alert op een voorzet van Rogier Hofman. Croon kwam voor zijn man en tipte de bal binnen.

Kansen voor Oranje

In het tweede kwart was de nog 17-jarige dichtbij een tweede treffer. Dit keer kon hij net niet zijn stick aan de bal krijgen na een voorzet van Jeroen Hertzberger. Ook Pruyser werd na een goede combinatie in stelling gebracht, maar zijn schot miste richting.

Ierland kreeg voor rust een tik te verwerken. Het zag Conor Harte met een blessure van het veld gereden worden. De laatste man keerde later in het duel nog even terug in het veld, maar moest uiteindelijk toch weer naar de kant. Vlak voor het rustsignaal kreeg ook Ierland een strafcorner, maar de variant leverde niets op.

Uitlopen

Na rust bouwde Nederland de voorsprong uit. Van der Weerden verzilverde de tweede corner van de avond en Pruyser maakte zijn olympische doelpunt. De speler van Amsterdam werd aangespeeld door clubgenoot Valentin Verga. Pruyser draaide zich om zijn as en liet Harte kansloos.

In het slot van het duel kreeg Ierland nog vier corners op rij, maar een eretreffer zat er niet in voor de Ieren. Het was Nederland dat nog scoorde. Eugene Magee werkte een schot van Hertzberger in eigen doel.

Nederland-Ierland 5-0 (2-0)
1-0 Mink van der Weerden (sc)
2-0 Jorrit Croon
3-0 Mink van der Weerden (sc)
4-0 Mirco Pruyser
5-0 Jeroen Hertzberger

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjeheren tegen Argentinië

Lees hier de round-up van de andere wedstrijden van het olympisch hockeytoernooi

Comments (1)

  1. Die gaan geen goud winnen vrees ik

Reageer

Contact Us