Oranjeheren starten voorbereiding WK zonder bal en stick

Tijdens een perslunch maakten bondscoaches Max Caldas en Paul van Ass gister bekend hoe zij zich met hun teams gaat voorbereiden op het WK. Dat het een korte voorbereiding zou worden stond echter al vast. In verband met de play-offs en de EHL/ECCC is het niet mogelijk om de spelers al eerder bij elkaar te hebben.

In het AD vertelt Paul van Ass dat het niet te ontkennen valt dat er ook risico’s zitten aan het volle schema van de internationals. In het ongunstigste geval zouden er internationals kunnen zijn die met hun club in zestien dagen acht wedstrijden moeten spelen. Een fikse belasting en dus heeft van Ass besloten het de eerste ‘echte’ voorbereidingsweek met Oranje rustig aan te doen. Het team zal zonder sticks en ballen afreizen naar Spanje om aan de teambuilding te werken. “We gaan daar allemaal dingen doen die zo vlak voor het WK eigenlijk niet meer mogen. Die jongens spelen de komende weken tegen elkaar, het zal er af en toe best hard aan toegaan. Dat kunnen we dan in Spanje gladstrijken.” De bondscoach hoopt dat het zó ontspannend is dat de spelers na drie dagen zeggen: ‘Paul, laten we alsjeblieft ook nog even trainen.’

De Oranje dames daarentegen zullen enkele weken voor de start van het WK oefenwedstrijden spelen tegen mannenteams. Echter niet als voorheen tegen A-junioren, maar tegen overgangsklasse ploegen. Caldas hoopt dat ze door de fysieke loodzware confrontaties andere oplossingen moeten gaan vinden dan ze gewend zijn. “Met een lange rush ben je tegen een man kansloos.”

Reageer