Oranjeheren verliezen van Duitsland

De Oranjeheren hebben vrijdag de eerste nederlaag op het olympisch toernooi geleden. Aartsrivaal Duitsland was met 2-1 te sterk. Door de nederlaag eindigt Nederland als tweede in de poule achter Duitsland.

De Duitsers kwamen al in de zevende minuut op voorsprong. Sander de Wijn tastte mis bij een pass van Tom Grambusch, waarna Florian Fuchs bij de tweede paal kon scoren. In dat eerste kwart kreeg Duitsland verschillende kansen om de marge te vergroten, maar doelman Jaap Stockmann hield Oranje in die fase op de been.

Op de paal

In het tweede kwart ging het iets beter met Nederland. Er waren kleine kansjes voor Valentin Verga en Robbert Kemperman. Daarna was Oranje dichtbij de gelijkmaker, maar Seve van Ass pushte de corner op de paal.

Na rust vergrootte Duitsland al vrij snel de voorsprong naar 2-0. Christopher Rühr sloeg de bal in de cirkel die vervolgens door Mats Grambusch binnen werd getipt. Nederland had vervolgens pech met de rebound bij de tweede corner, die er niet inging.

Overtal

Even later moest Duitsland met negen man verder. Eerst werd Niklas Wellen met geel bestraft en vlak daarna moest Martin Zwicker naar de kant met groen. Oranje profiteerde van de overtalsituatie. Net nadat Zwicker weer het veld had betreden, tekende Seve van Ass voor de aanslutingstreffer. De speler van Rotterdam tikte een harde voorzet van Sander Baart binnen.

Nederland had daarna geen geluk, want opnieuw stond de paal een treffer in de weg. Micro Pruyser tipte een voorzet van Mink van der Weerden op het houtwerk, waarna de rebound door Bob de Voogd werd overgeschoten. En een strafcorner werd door Moritz Fürste van de lijn gehaald.

De nederlaag betekent dat voor Nederland in de kwartfinales een confrontatie met wereldkampioen Australië dreigt.

Duitsland-Nederland 2-1 (1-0)
1-0 Florian Fuchs
2-0 Mats Grambusch
2-1 Seve van Ass

Meer op Hoofdklassehockey.nl:
Lees hier het verslag van het duel van de Oranjeheren tegen India

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjeheren tegen Canada

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjeheren tegen Ierland

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjeheren tegen Argentinië

Lees hier de round-up van de andere wedstrijden van het olympisch hockeytoernooi

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Comments (1)

  1. Oh nee, kwartfinale tegen Australie….

    Zijn natuurlijk niet goed begonnen, maar hebben erg weinig goals tegen, niet gunstig dit!

Reageer

Contact Us