Van der Weerden bezorgt Oranjeheren zege op India

De Oranjeheren hebben de derde overwinning op het olympisch toernooi geboekt. India werd donderdag met 2-1 verslagen. Rogier Hofman en Mink van der Weerden scoorden voor Nederland dat al was geplaatst voor de kwartfinales.

In de eerste twee kwarten vielen er amper kansen te noteren. Bij beide ploegen was de verdediging de baas. Nederland en India zochten daarom met 0-0 de kleedkamer op.

Oranje opent score

Net na rust tekende Rogier Hofman al snel voor de 1-0. Hij reageerde attent op de rebound, nadat de Indiase doelman de strafcorner van Mink van der Weerden had gekeerd.

India moest uit de verdediging komen en al snel trok de ploeg van bondscoach van Roelant Oltmans de stand gelijk. VR Raghunath benutte de corner die van richting werd veranderd waardoor doelman Jaap Stockmann kansloos was.

Ondertal

De Indiërs overleefden vervolgens een ondertalsituatie toen twee spelers met geel naar de kant moesten. Een kaart was voor Raghunath die zijn elleboog in het gezicht plantte van de jarige Mirco Pruyser. De Indiër kreeg geen rood, maar een tijdstraf van tien minuten.

Zes minuten voor tijd zette Mink van der Weerden Oranje weer op voorsprong door een strafcorner raak te pushen.

Kansen

India kreeg daarna nog de nodige kansen op de gelijkmaker. Het wisselde de keeper voor een extra veldspelers. De ploeg mocht zes corners nemen, waarvan vijf op rij, maar slaagde er niet in Stockmann te passeren

Nederland speelt morgen (vrijdag, red.) de laatste groepswedstrijd waarin olympisch kampioen Duitsland de tegenstander is. Inzet van het duel is de groepswinst, waarna zondag de kwartfinales op het programma staan.

Nederland-India 2-1 (0-0)
1-0 Rogier Hofman
1-1 VR Raghunath (sc)
2-1 Mink van der Weerden (sc)

Meer op Hoofdklassehockey.nl:
Lees hier het verslag van het duel van de Oranjeheren tegen Canada

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjeheren tegen Ierland

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjeheren tegen Argentinië

Lees hier de round-up van de andere wedstrijden van het olympisch hockeytoernooi

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Reageer

Contact Us