Oranjemannen denderen met dubbele cijfers over Namibië heen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranjemannen denderen met dubbele cijfers over Namibië heen

Foto © Proshots

De Nederlandse zaalmannen hebben woensdagmiddag hun tweede poulewedstrijd met dubbele cijfers gewonnen. WK-debutant Namibië werd met 13-0 compleet zoek gespeeld.

Mirco Pruyser opende de score voor Oranje met een rake strafcorner waarna SCHC-speler Robbert van de Peppel (foto) het op zijn heupen kreeg en twee keer achter elkaar het net wist te vinden. Robert Tigges en Maurits Hertzberger zorgden met hun doelpunt voor een 5-0 ruststand.

Het team van bondscoach Rösch was na rust nog niet klaar met de Afrikanen en denderde rustig door. Maurits Hertzberger maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, terwijl de teller van aanvoerder Tigges met drie doelpunten achter elkaar in drie minuten op vier kwam te staan. De van een schouderblessure teruggekeerde Teun Rohof mocht de 10-0 op het scorebord zetten waarna Philip Engelkens en wederom Tigges (strafbal) het nog erger maakten voor de debutanten. Pruyser opende niet alleen de score, hij beëindigde ook het spektakelstuk met zijn tweede doelpunt van de middag en maakte daarmee de 13-0 overwinning een feit.

Donderdagochtend om 11.15 uur komt het team van Rösch weer in actie tegen concurrent en regerend wereldkampioen Duitsland. Beide ploegen staan ongeslagen bovenaan. Aan het einde van de middag treft Oranje Australië.

Reageer