Overwinning op Argentinië een ‘goede werkdag’ voor Van der Horst

Na de 3-1 overwinning op Argentinië stonden Paul van Ass en Robert van der Horst tijdens een persconferentie de pers te woord. Net als zijn coach was ook de captain tevreden over de eerste poulewedstrijd van zijn ploeg. 

WK Nederland ARgentinië Oranje DR.
Van der Horst ‘knuffelt’ Kemperman. Credit: Daan Rhijsburger

“We hebben het goed gedaan, ons niet uit de tent laten lokken. We zijn heel cool gebleven en niet het mes in gelopen zoals in Delhi maar rustig gewacht op onze kansen en de wedstrijd eigenlijk volledig gedomineerd,” blikt van der Horst terug. “Ook de 1-1 op slag van rust zorgde niet voor onrust bij de Oranje mannen. “We zijn in het plan blijven gelopen, heel geduldig en volwassen gebleven dus dat was mooi.”

Wat volgens de aanvoerder ook heeft bijgedragen aan die ‘volwassenheid’ bij de Oranje heren is het feit dat het team en de begeleiding nu samen het strijdplan opstellen. “Het plan wordt niet meer alleen aan ons voorgedragen maar wij zijn er nu ook bij betrokken waardoor we meer verantwoordelijkheid creëren. Jeroen Hertzberger bijvoorbeeld, is normaal spits maar speelt nu veel meer op het middenveld en pakt die verantwoordelijkheid heel mooi op.”

Tijdens de wedstrijd zorgde een mooie actie van Robbert Kemperman ervoor dat Mink van der Weerden met zijn strafcorner het duel kon openbreken. Zodra de middenvelder de corner kreeg toegekend liep van der Horst op hem af om hem te omhelzen. “Ik was trots op zijn actie en hij is een fantastische speler en deed het zo mooi. Daarom gaf ikhem een knuffel. Hij kan het verschil voor ons maken. Anderen kunnen dat ook maar vandaag was het Kempi,” aldus de trotse aanvoeren.

Waar zijn coach, Paul van Ass, aangaf een dag eerder meer onder de indruk van het volle Kyocera stadion te zijn geweest, voelde het ook voor van der Horst meer als een werkdag. “Het was genieten in de catacombe en ik had kippenvel bij de volksliederen kippenvel, alle clichés, maar dat speel je daarna gelijk van je af. Zodra je bezig bent is het inderdaad een werkdag en daarom hebben we ons plan ook zo goed uit kunnen voeren. Maar wel een goede werkdag,” sluit de aanvoerder lachend af.

Reageer