OZ komt goed weg met boete van een paar euro

Oranje Zwart krijgt geen puntenaftrek voor het onjuist invullen van het wedstrijdformulier in het duel met HGC.

De hockeybond legt de club louter een boete van een paar euro’s op voor de administratieve fout. Oranje Zwart stelde Simon Gougnard op in het uitduel met HGC, maar verzuimde de Belgische international op het wedstrijdformulier in te vullen. In plaats daarvan stond de naam van de geblesseerde Jelte van Gennip vermeld.

Voorzitter Peter van der Horst was zeer tevreden met het oordeel van de KNHB. “Ze hebben heel reëel naar de fout gekeken. Ze hebben gezien dat het een vergissing was. We hebben niemand benadeeld, het was geen onoorbaar gedrag.”

Bron: Eindhoven Dagblad

Comments (2)

  1. Coach4Coach

    Geheel conform de hockeyregels op het veld worden nu dit soort procedures beoordeeld; is er sprake van voordeel, is het wel of geen gevaarlijk spel of is er sprake van opzet? Nog steeds wijst de ene scheidsrechter de ene kant op en de andere de andere kant. Het is dus geen enkel probleem om dit soort fouten te maken en eigenlijk hebben we dus geen scheidsrechters meer nodig want geen enkele overtreding is opzet… toch?

  2. alexandertripsen

    Belachelijk!! Je maakt een fout, tja dat kan ja! Maar dan een kleine financiele boete… zo kun je net zo goed een heel ander team neerzetten en dan na afloop oja sorrryy kom maar met je boete!

    wanneer wordt deze sport nou eens serieus ??!!

Reageer