PanAm Games: USA verliezen van Cuba, Canada wint - Hoofdklasse Hockey Nederland

PanAm Games: USA verliezen van Cuba, Canada wint

Op de eerste speeldag van het mannentoernooi op de Pan Amerikaanse Spelen in Mexico hebben de hockeyers van de USA een verrassende nederlaag geleden tegen Cuba. De Cubanen waren met 4-2 te sterk voor de ploeg waar Kampong-middenvelder Michiel Dijxhoorn voor uitkomt (foto rechts onder).

Regerend PanAm-kampioen Canada won daarentegen wel haar eerste wedstrijd. Trinidad & Tobago werd met 7-2 verslagen. HGC’er Rob Short en voormalig HGC’er Ken Pereira kwamen beiden in actie voor de Noord-Amerikanen.

Ook Argentinië, met voormalig Hoofdklasse-spelers Lucas Rey (SCHC), Lucas Vila, Rodrigo Vila (HGC), Matias Vila (Tilburg) en SCHC’er Pedro Ibarra in de gelederen, won net als Canada gemakkelijk met 8-0 van Mexico. Lucas Vila scoorde één keer.

De andere wedstrijd ging tussen Chili en Barbados, die de Chilenen met 9-1 wonnen.

Zaterdag 22 oktober spelen de mannenelftallen hun tweede poulewedstrijd.

Comments (3)

  1. Ik ben bang dat de coach de kansen van zijn team te hoog heeft ingeschat. We hebben het over een land met slechts enkele honderden herenhockeyers. Een enkeling speelt in het buitenland en kan zo wennen aan een hoger niveau, in het land zelf is geen serieuze competitie. Het team drijft in belangrijke mate op Pat Harris, als die dan ook nog eens afhaakt (of heeft hij de motivatie niet meer?) dan is het verlies tegen Cuba wel verklaard.

  2. De gegeven officiele reden van Pat’s afwezigheid (maatschappelijke carriere) is mij bekend. Echter hij is al een tijdje afgehaakt bij het nationale team, dus ik vraag me af of de maatschappelijke carriere reden niet gewoon een politiek correcte reden is, en dat de realiteit is dat hij gewoon niet meer zo warm loopt voor het reizen, het moeten missen van wedstrijden met Laren in de hoofdklasse, etc.

Reageer