Petermeijer: ‘Rotterdam was niet veel beter’

Na de vierde zaal speeldag van de hoofdklasse weten de heren van HDM zeker het competitietoetjes, de play-offs, dit jaar aan hun neus voorbij zal gaan. Gister werd Amsterdam nog wel verslagen met 7-5 maar bleek Rotterdam een maatje te groot. De Haagse formatie verloor deze wedstrijd met 6-1.

Zaalhockey HDM HGC heren

In het AD/Haagsche Courant blikt coach Marijn Petermeijer terug. “Rotterdam was niet veel beter. Zij gingen alleen zorgvuldiger met de kansen om. Wij waren niet scherp voor de goal en hebben vrij veel kansen verprutst. Maar ik ben wel tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben.”

Bij de winst van eerder die dag, op Amsterdam, moet wel een kleine kanttekening gemaakt worden. De hoofdstedelingen zijn namelijk momenteel in Zuid-Afrika om zich voor te bereiden op de tweede competitiehelft en traden dus gister aan met een ‘B-elftal’. Hoewel Petermeijer dit minder leuk voor de competitie vindt zijn de Amsterdammers in tegenstelling tot zijn team nog wel in de race voor de play-offs. De Hagenaars moeten zelfs uitkijken dat ze niet op de vijfde plek eindigen en dus nacompetitie moeten spelen. Op dit moment staan zij vierde met evenveel punten als de nummer vijf, Hurley. Aanstaande zondag treffen de teams elkaar tijdens de laatste, allesbeslissende speeldag. Petermeijer gaat er vanuit dat zijn team dit wel zal overleven. “Met de kwaliteit die wij in huis hebben, zou het heel slordig zijn als we straks nog nacompetitie moeten spelen.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Brabo

6-1… Wat nou als ze wel veel beter waren..? (38-1??)

John

Meneer doet niet aan scorebordjournalistiek.

Het is maar net wat je goed en niet goed vind. Ik zou willen zeggen, 6 goals tegen en 1 voor is niet zo goed. Dan kun je goed spelen, maar daar heb je weinig aan. Het gaat tenslotte om de punten.

Wibi

Wedstrijd gezien (na te hebben genoten van Kampong).
HDM was zeker in het begin niet veel minder, mist opgelegde kansen om voor te komen en maakt onhandige keuzes bij strafcorners (iets waar die keeper van HCR gewoon een ster in is).
Uiteindelijk is HCR gewoon gehaaider in de afronding en het controleren van de wedstrijd, waardoor HDM weinig kans heeft gehad echt terug te komen.

John

De vraag is of je dan tevreden kunt zijn over het spel, zoals die pepernoot van HDM beweert. Spelen ze daar om goed te spelen of om te winnen?

davdd

Misschien moet deze jongen een synchroomzwemteam gaan coachen. Daar word beoordeeld op uitvoering. In hockey tellen alleen de doelpunten. Als je elke keer slecht speelt maar wel alles wint…..Bij 6-1 was je gewoon veel slechter

gek

Heel gek jaar dit zaalhockeyseizoen. Een nieuw systeem bezorgt alle oude zaalhockeyprominenten een strop. HDM, onderin. Wie had dat kunnen bedenken? Een heel nieuw spelletje met hele oude bokken. Bijzonder… En dan dat Den Bosch bovenin meedraait, normaliter een partij die jaren moeilijk mee draait.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.