Pinoké-captain Mahieu: “Het is gewoon irritant” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pinoké-captain Mahieu: “Het is gewoon irritant”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Hoewel zondag het complex van Pinoké explodeerde van vreugde nadat Justin Reid-Ross de winnende strafcorner tegen Oranje-Zwart in het net had gesleept, was captain Jesse Mahieu alles behalve blij. Dat er drie zwaar bevochte punten werden overgehouden aan het duel met de Eindhovenaren was natuurlijk mooi, maar het zat de aanvoerder vooral dwars op wat voor een manier de punten week in, week uit worden binnengehaald.

“Al vijf weken achter elkaar creëren we kansen die we vervolgens niet afmaken. Verdedigend staat het goed en geven we nauwelijks iets weg, maar als we het dan niet afmaken, dan maken we het onszelf onnodig lastig en dat maakt me boos,” legt de boomlange verdediger na afloop van het duel uit.

“Neem nou deze wedstrijd als voorbeeld. We waren de eerste helft de betere ploeg en hadden het meteen moeten afmaken. Maar dat doen we niet. OZ krijgt in de eerste helft één kans en die zit meteen. Uiteindelijk winnen we lelijk met 5-4, terwijl we het al veel eerder hadden moeten beslissen. Het is frustrerend dat we eigenlijk alles goed doen, maar het niet afmaken.”

Wat er precies aan de hand is, daar kan de voormalig international niet echt de vinger op leggen. “We hebben ten opzichte van vorig jaar wel een aantal nieuwe spelers voorin staan en dat kost natuurlijk tijd. Maar hoe lang? Ik vind ons nu net even te onhandig en niet slim genoeg.”

Maar ondanks dat de ploeg van coach Giles Bonnet moeite heeft de kansen af te maken, staan de Amsterdammers wel keurig op de derde plaats en beschikt het daarentegen over cornerspecialist Justin Reid-Ross, die minder moeite blijkt te hebben met het maken van doelpunten. “Ja, weet je, het is allemaal zo erg nog niet. We moeten er niet te veel een issue van maken, anders wordt het een mentale kwestie. Het is alleen wel irritant.”

Comments (16)

 1. haha, die Mahieu, die draait de boel even om. volgens mij hebben ze gewoon te weinig kwaliteit en leven ze boven hun stand op dit moment. heel knap juist!! wees er blij mee, zonder die corner waren ze nu een gewone middenklasser. zonder die overigens onterechte corners, hadden ze gewoon verloren.

 2. haha, die Hans, als Pinoke dit seizoen zonder keeper gespeeld had, hadden ze zelfs onderaan gestaan!

 3. Pinoke is een middelmatige ploeg met een extreem goede corner, kun je een heel eind mee komen.

 4. Boven hun stand?! Behalve Amsterdam en Bloemendaal zijn er op dit moment geen ploegen die aanspraak maken op een positie boven Pinoke. Uiteindelijk gaat het om de punten. Bijvoorbeeld Amsterdam draait al jaren op een goede corner, en beginnen pas sinds vorig seizoen compleet hockey te spelen.

 5. dus rotterdam ook matig, omdat weusthof veel corners maakt? als je veel corners creeerd en maakt ben je geen matige ploeg. essentieel onderdeel van het spel.@hans wat is na Amsterdam en Rotterdam in jou ogen geen matige ploeg?

 6. sorry bloemndaal ipv rotterdam

 7. @knipschaartje, nee R’dam is geen matige ploeg. pinoke wel, kunnen alleen maar schaven en afbreken. dus wees er blij mee dat je even derde staat. met veel geluk kunnen ze een keertje play offs halen, maar dat komt meer doordat ploegen als OZ en HGC het laten afweten dit jaar.

 8. @prutshansje, je leeft in het verleden. laat maar. ben geen pinoke fan, maar ik vind jou oordeel over Mahieu te makkelijk.

 9. Als je nou ergens een team met overduidelijk plezier ziet hockeyen is het Pinoké wel. Zeker geen matige ploeg, lekker aanvallend, veel energie, en afbreken, er zijn echt andere ploegen die dat heel veel beter kunnen (en doen).

 10. @jacq, doe je gekleurde bril af, pinoke die bij die iedere beslissing tegen met weet ik veel hoeveel man een scheidsrechter belagen, een aanvoerder die als een slager over het veld rent, ja je hebt helemaal gelijk een superleuk team om naar te kijken, not.

 11. kees en hans lekker met zijn tweeen aparte competitie gaan kijken : 22 wedstrijden amsterdam-bloemendaal. Mooi doen alsof je dan leuk bezig bent . Lekker belangrijk ook wie er wel of niet leuk aanvallend speelt; is totaal niet relevant: dit is een sport om de punten.
  Mahieu afschilderen als hakker kan met goed fatsoen echt niet ! Het mooie van deze competitie is dat veel ploegen heel dicht bij elkaar liggen: kijk maar naar doelsaldi; alleen maar blij mee zijn zou ik zeggen.

 12. @sjon, mahieu kan al een aantal seizoen het niveau niet meer aan en compenseert dit met hakken en tegenstanders provoceren. als toeschouwer lijkt het me leuker om 2 aanvallende ploegen te zien ipv 2 afwachtende/counterende ploegen, maar maakt jou niets uit lees ik.

 13. Apart hoe verschillend mensen wedstrijden zien. Mahieu is een enorm stabiele factor achterin, die het hoofd koel houdt als de rest even in paniek raakt. Overzicht en overwicht behoudt, als de rest het laat afweten. Topverdediger en een ontzettend aardige vent. Zoals elke verdediger trekt hij soms aan de noodrem, maar nooit echt grof. Ja, wel genoeg voor n kaart ;-). Maar dat zien we overal. Pinoke was echt een couterploeg, maar dat is ook alweer een tijdje geleden. Heerlijk aanvallend hockey met enorm plezier in het spelletje. Er staat een team, get used to it ;-). Times change

 14. @jacq, gewoon morgen Ff naar Hans Anders Ff je ogen laten checken en met een bril zie je weer wat er echt gebeurt,succes.

 15. @joke Misschien voor jou een goed idee, ja ;-). Mijn ogen zijn prima, maar dank voor je zorgzame meedenken.

 16. @jacq, nog niet geweest dus.

Reageer