Pinoké verlengt contracten van zeven talenten

Deze week heeft Pinoké de contracten van maar liefst zeven toptalenten opengebroken en verlengd. Van selectiespelers Dennis Warmerdam, Pieter Sutorius, Gijs van Wagenberg en Erwin Kruisbrink werden de lopende overeenkomsten verlengd. Pinoké heeft bijzonder veel vertrouwen in de ontwikkeling van het viertal, zo laat de club uit het Amsterdamse Bos weten.

Onder Hans Streeder en Jesse Mahieu krijgen zij volop kans om zich door te ontwikkelen tot vaste krachten in heren 1. Uit jongens A worden Jens Sauer en Morris de Vilder overgeheveld naar het eerste. Beiden maakten deel uit van de voorselectie van het Nederlands A; de Vilder is uiteindelijk ook geselecteerd voor het 4-landen toernooi dat momenteel in Spanje wordt afgewerkt. Tenslotte keert Lukas Sutorius terug op het oude nest. Het jongere broertje van Pieter komt over van HBS, waar hij na de jeugd van Pinoké één seizoen speelde. Lukas heeft zich het afgelopen seizoen in de Overgangsklasse met name fysiek en mentaal goed doorontwikkeld, waarmee hij een plek in het eerste van Pinoké heeft afgedwongen.

“Het vastleggen van deze jongens is de uitkomst van ons sterke opleidingsinstituut”, aldus Michiel Hilders, lid van de Commissie Tophockey bij de Steekneuzen. “Zowel onze jongens als onze meisjes spelen jaarlijks om de prijzen en dat begint zich nu ook op individueel niveau terug te betalen. We maken een hele bewuste keuze om onze top jeugd een kans te geven in dames en heren 1. Door lange-termijnafspraken met ze te maken, geven we aan dat we ze geleidelijk naar het gewenste niveau willen brengen. Ze krijgen echt de kans zich in het team te werken. Hiermee borgen we de ware Pinoké-identiteit binnen onze vlaggenschepen; mooier kan eigenlijk niet. Wij zijn hier als club bijzonder trots op.”

Comments (3)

  1. Dit is mooi! Het gezonde verstand, geholpen door een lege spaarpot, zegeviert. Hockey is als professionele sport nog steeds afhankelijk van beperkte budgetten vnl bijeengebracht door contributies van de breedtesportleden en sponsorinkomsten. Transfergelden, TV-gelden, entreegelden en merchandising zijn voor voetbalclubs inkomstenbronnen die een groot deel van het budget bepalen. Hockey ontbeert die. Dus je kan als club niet maar dure spelers van buitenaf/buitenland blijven aantrekken. Alternatief is (eigen) jeugd een kans geven met enkele (2 a 3!!) ervaren (duurdere) krachten om ze op weg te helpen. Dus wat mij betreft slaat Pinoké de juiste weg in, hulde! Jullie gaan nu profiteren van de aandacht die jullie aan de jeugd geven.

  2. Ze moeten wel. Clubs azen steeds meer op jong talent. Omdat ze goedkoper zijn en ze zelf niet opgeleid hebben. Zie transfer van 17 jarige Zerbo van Pinoke naar SCHC.
    Zeker goede zet van de club.

  3. Klaas-Jan

    Uit nood of niet uit nood, helemaal goed dit. Geef die jongens langdurig de kans!

Reageer