Polkamp: 'Door onze krappe selectie is fit blijven heel belangrijk' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Polkamp: ‘Door onze krappe selectie is fit blijven heel belangrijk’

Aan de hockeyvrije zomermaanden is bijna een eind gekomen. Op 7 september gaat het nieuwe hoofdklasse seizoen weer van start en dus zijn de voorbereidingen bij de teams weer in volle gang. De komende weken komt er dagelijks een hoofdklassespeler/speelster aan het woord om te vertellen hoe het er bij zijn of haar team voor staat. De heren van Rotterdam wonnen afgelopen weekend een voorbereidingstoernooi in Duitsland en zijn met de komst van Nieuw-Zeelander Hugo Inglis helemaal compleet. Verdediger Oliver Polkamp blikt vooruit op het komende seizoen.

Rotterdam-Amsterdam-heren-9-398x600
Polkamp dolt met Pirmin Blaak.

Hoe ziet jullie voorbereiding er tot nu toe uit?

We hebben eigenlijk allemaal leuke dingen gedaan en ook veel getraind en oefenwedstrijden gespeeld. Normaal waren er altijd wel toernooien enzo waardoor mensen later aansloten maar nu waren we voor het eerst vanaf het begin af aan met z’n allen. Dus dat is wel leuk. Afgelopen weekend speelden we een toernooi in Duitsland en dat was ook gelijk ons teamweekend. We speelden tegen Duitse hoofdklasse en overgangsklasse teams en hebben het toernooi gewonnen. Naast hockey hebben we rare spelletjes gedaan en we zijn ook een avondje gaan drinken.

Zijn jullie compleet?

Ja, we zijn compleet. Op één Nieuw-Zeelander (Hugo Inglis, red.) na bestaat ons team alleen maar uit Nederlanders. Inglis heeft dit weekend voor het eerst meegedaan. Verder zijn er niet zoveel wijzigingen dit jaar. Alleen Hidde Kruize is er verder nog bijgekomen. Of het een voordeel is dat het team in tact is gebleven? Ja, aan de ene kant wel maar aan de andere kant is het ook altijd wel cool om wat goede buitenlandse versterking te krijgen. Inglis deed het eigenlijk gelijk hartstikke goed. We hebben al eerder Nieuw-Zeelanders in ons team gehad en het leuke is dat ze altijd een goed karakter hebben en bij ons team passen. Hidde heeft natuurlijk al eerder bij Rotterdam gehockeyd dus die kenden we al. Het is een leuke vent en hij past perfect in de groep.

Afgelopen seizoen verloren jullie in de play-offs van de uiteindelijke landskampioen, Oranje Zwart. Wat moet er dit jaar anders om die landstitel misschien weer te kunnen pakken?

Vorig jaar had OZ gewoon een uitstekend team. Volgens mij heb ik toen in de winterstop in een interview ook al gezegd dat ik Oranje Zwart en Kampong boven de rest uit vond steken en dat wij een goede derde waren.. Dat is uiteindelijk ook uitgekomen. Voor ons is het, net als voor alle andere teams trouwens, belangrijk dat we fit blijven. Aan het eind van vorig seizoen moesten wij onze voorstopper en eerste corner man missen en door onze krappere selectie heeft dat ons toen wel genekt. Ook dit jaar hebben we een krappere selectie dan voorgaande jaren dus ik hoop dat we allemaal fit blijven en als dat lukt hebben we een goede kans op play-offs.

Hebben jullie al een doelstelling voor komend seizoen?

Eigenlijk helemaal niet. Normaal gesproken bespreken we dat tijdens het teamweekend maar dit keer hebben we gewoon lekker gehockeyd en leuke dingen gedaan. Ik denk dat we ergens in de komende weken zullen bespreken. Rotterdam is een topclub en gaat altijd voor het kampioenschap. Op korte termijn is de doelstelling dus ook play-offs. Afgelopen jaar hadden we daarnaast ook het thuisvoordeel als doelstelling aangezien de play-offs toen uit twee in plaats van drie wedstrijden bestond. Maar het is nu nog te vroeg om daar verder over na te denken, eerst moeten we überhaupt nog bij de laatste vier komen.

Heb je ook een persoonlijke doelstelling?

Ik bind mij volledig aan het team. Het is het allerleukst om kampioen te worden. Daar spelen wij voor en dan moet je goed zijn. Of ik hoop weer bij Oranje te kunnen aansluiten? Absoluut. Ik vond het heel erg leuk, ben natuurlijk pas relatief  laat aangesloten bij het Nederlands elftal maar ik vind het wel het allerleukst om in het Oranje shirt te spelen. Er is nu een nieuwe bondscoach die weer een nieuwe selectie zal gaan samenstellen dus ik zal vanaf het begin goed moeten spelen om weer een kans te maken.

Zijn het dezelfde zes teams als vorig jaar (Kampong, OZ, Amsterdam, Rotterdam, Bloemendaal en HGC) die om de prijzen zullen gaan strijden of zie jij nog een andere ploeg verrassend uit de hoek komen?

Nee, het zullen weer die zes teams zijn met Kampong en OZ voorop. Amsterdam heeft zich ook prima versterkt. Verder heeft Hurley een leuk team, die gaan ook wel wat puntjes pakken en ik ben ook wel benieuwd hoe Den Bosch het gaat doen onder Eric Verboom.

Welke plek gaat Rotterdam eindigen?

In de reguliere competitie wordt het 1. Kampong, 2. OZ, 3. Amsterdam, 4. Rotterdam, 5. Bloemendaal en 6. HGC. Daarna komen de play-offs en dan mag je me weer bellen voor een voorspelling.

Reageer