Polkamp verkast naar Rotterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Polkamp verkast naar Rotterdam

Oliver Polkamp speelt aankomend seizoen voor Rotterdam, dat schrijft Hockey.nl. Met zijn overstap naar de Rotterdamse club handhaaft de verdediger zich, in tegenstelling tot zijn oude club HDM, in de Hoofdklasse. Afgelopen seizoen verloor de ploeg uit Den Haag de play-outs tegen Hurley, wat degradatie naar de Overgangsklasse betekende.

Polkamp is de tweede aanwinst voor de ploeg van Reinoud Wolff. Eerder werd de Nieuw Zeelander Steve Edwards al aangetrokken. Wolff ziet daarentegen wel Ryan Archibald, Mark Knowles, Maurits Hertzberger, Hidde Kruize en Paul Maas vertrekken.

Comments (10)

 1. Wat is dat toch een team/club degradeert en de halve ploeg vertrekt.

 2. In de hoofdklasse spelen levert het grootste inkomen op. Logisch dat men daar voor kiest. Door deze betalingen is alle clubliefde verdwenen.

 3. dat zal best maar deze jongens zijn niet de bovenkant van de hoofdklasse dus qua verdiensten zal dat allemaal wel meevallen. Zou deze jongens sieren ipv weg te lopen/gaan te proberen om met elkaar binnen een jaar terug te komen, zij zijn toch ook gedegradeerd.

 4. Zoals ik al zei… als er geld geboden wordt, gaan ze lopen!!!

 5. Dhr. Floris

  Wat is dat nou voor onzin? Waarom mag je als speler niet proberen op zo hoog mogelijk niveau te hockeyen?

 6. Van Oostduin

  Polkamp speelde bij hdm niet primair voor het geld. Hij wilde spelen op een serieus Hoofdklasseniveau. Dat hij nu vertrekt naar Rotterdam is niet onlogisch. Voor hem een vooruitgang en voor Rotterdam een aanwinst. Polkamp heeft zijn beste krachten voor hdm gegeven, maar clubliefde is niet onbeperkt. Natrappen heeft hier geen pas.

 7. heeft toch helemaal niets met natrappen te maken? ken de hele jongen niet eens, heb ook helemaal niets met Hdm.Tuurlijk mag je als speler altijd gaan voor het hoogste ook daar zeg ik niets over, zeg alleen deze jongens zijn met elkaar gedegradeerd dan zou het ze sieren als ze 1 jaar proberen met elkaar de schouders eronder te zetten en proberen weer te promoveren.

 8. Van Oostduin

  Beste Joost, het gehele team kan niet meer samen promoveren. Een aantal spelers, waaronder niet de minst belangrijke ( De Munck, Quak ) is al vertrokken. Cammareri ook. Terwijl van een substantiele versterking nog niet is gebleken. Begrijp je idealen, maar alle teams blijken in de praktijk tijdelijk. Of dat goed is of niet? Ik heb het antwoord ook niet en ik ga er ook niet over. Begrijp Polkamp wel. Hij is teleurgesteld en wil er in zijn beste jaren sportief het beste uit halen. Een vent met veel liefde voor het spel.

 9. Nou Polkamp, dat wordt niet meer in de danzig hangen, maar de sportschool in en de sintelbaan op!! Succes!

 10. Tja, de kloof tussen emotie en ratio.

  Natuurlijk hoop je als hdm’er dat “een” Polkamp blijft omdat dat het beste is voor jouw cluppie.
  En natuurlijk baal je als je hoort dat ie weg gaat, ook al heb je dat al lang zien aankomen, omdat hij gewoonweg een van de beste, zo niet de beste, hdm’er was, afgelopen seizoen. Da’s de emotie.

  Maar aan de andere kant begrijp ik best dat “een” Polkamp op het hoogste nivo wil acteren, en da’s nou eenmaal de Hoofdklasse en daarin speelt hdm komend jaar gewoonweg niet. Da’s de ratio.

  Als Polkamp echter een beetje een vent is, dan komt hij wel weer terug naar hdm, zodra hdm weer terug komt in de Hoofdklasse. Dán toon je ruggengraat en clubliefde en dán laat je zien dat je vertrek er inderdaad alleen maar om was te doen om in de Hoofdklasse te spelen!

  Pollie, succes komend jaar.

  Maar in het seizoen 2012-2013 gewoon weer in het hdm-shirt in de Hoofdklasse.

Reageer