Polkamp: 'We weten dat het beter moet' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Polkamp: ‘We weten dat het beter moet’

De wedstrijd tussen de heren Rotterdam en Kampong werd niet de verwachte ’topper’ van het eerste speelweekend. De heren uit Utrecht liepen in de eerste helft met speels gemak uit naar 0-3 waarna de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Verdediger Oliver Polkamp baalt, zo vertelt hij in het AD/Rotterdams Dagblad.

“Zeker in de eerste helft zijn we afgebluft. Ik ben blij dat we in de rust niet met 0-5 achter stonden. Maar ook na rust waren we totaal niet in staat om ook maar enigszins een vuist te maken.” De verdediger is de eerste om toe te geven dat het vooral ook in zijn eigen linie niet goed stond. “We maakten verdedigend zo veel fouten, dat was echt niet te filmen. Als je achterin zo makkelijk ballen weggeeft, houdt het op tegen een ploeg als Kampong.”

Coach Reinoud Wolff liet tijdens de ABN-AMRO Cup optekenen dat er bij zijn team nog een knop om moest qua concentratie. Polkamp deelde die zorgen maar zag zijn ploeggenoten daarna een goede trainingsweek draaiden. “Helaas was daar in de wedstrijd weinig van terug te zien. Misschien is er in de rust wel een knop omgezet, maar dat was maar een klein knopje.”

Ondanks alles maakt de verdediger zich nog niet al teveel zorgen over deze valse start. “Vorig seizoen verloren we de openingswedstrijd ook, toen van Oranje Zwart. Onze ogen zijn nu in ieder geval geopend en we weten dat het beter moet.”

Reageer