Preview HK (H): Rotterdam ontvangt Oranje-Rood in spannend duel bovenin, meest scorende ploeg treft meest incasserende

Komende zondag wacht een interessant duel tussen Rotterdam en Oranje-Rood, waar de nummer vier op bezoek gaat bij de nummer zes. In Wassenaar ontvangt HGC, de ploeg die het vaakst scoorde, de ploeg met de meeste tegentreffers en hekkensluiter SCHC. In Den Bosch zal Bloemendaal haar recordreeks van ongeslagen duels maar al te graag een vervolg willen geven.

Almere-Kampong

In Almere komen de Heren van Kampong op bezoek. Beide ploegen boekten al drie wedstrijden op rij geen overwinning en kunnen wel een driepunter gebruiken. Vorig jaar werd het in Almere een waar doelpuntenfestijn tussen beide ploegen, waar Kampong uiteindelijk aan het langste eind trok: 4-6. Ook de thuiswedstrijd werd met twee doelpunten verschil gewonnen, het werd in Utrecht 4-2.

Amsterdam-Tilburg

Na een week rust in verband met de Europese verplichtingen van Oranje-Rood, wacht Amsterdam dit weekend een thuiswedstrijd tegen de nummer elf van de ranglijst. In Tilburg treft het een ploeg die het moeilijk heeft en na negen wedstrijden nog steeds op zoek is naar de eerste overwinning. Mocht het lukken om een overwinning te boeken in Amsterdam, zal dat op basis van de statistieken een enorme stunt zijn: van de afgelopen 29 onderlinge ontmoetingen won Tilburg er geen.

HGC-SCHC

SCHC gaat dit weekend op bezoek bij HGC, een team in uitstekende vorm. Zelf verloor SCHC alweer drie wedstrijden op rij en staat de ploeg stijf onderaan met slechts twee punten uit negen. Afgelopen seizoen speelden beide ploegen twee keer gelijk. HGC presteert dit seizoen overigens beduidend beter in uitwedstrijden, van de zeventien punten behaalden de Wassenaarders er slechts vier in eigen huis.

Klein Zwitserland-Pinoké

In Den Haag nemen de Steenbokken het op tegen de Steekneuzen. Klein Zwitserland pakte na vier nederlagen eindelijk een overwinning in de vorige speelronde en staat met acht punten twee punten voor op Pinoké. Het is voor het eerst sinds het seizen 2008/2009 dat de ploegen elkaar treffen. Het werd destijds 2-2 bij Pinoké en in Den Haag werd het 3-4. Klein Zwitserland doet het dit seizoen aanzienlijk beter in thuiswedstrijden, van de acht punten werden er zeven in eigen huis behaald.

Rotterdam-Oranje-Rood

In de Hofstad een leuk affiche dit weekend, waar de Eindhovenaren van Oranje-Rood een bezoek brengen. Slechts een punt scheidt de twee ploegen en we treffen Oranje-Rood aan op plek vier, Rotterdam op plek zes. Oranje-Rood is al vier wedstrijden ongeslagen, terwijl Rotterdam vorige week moest buigen voor Bloemendaal (3-1). Van de laatste dertien onderlinge confrontaties won Rotterdam slechts één keer: vorig jaar werd het thuis 4-3 voor de Rotterdammers.

Den Bosch-Bloemendaal

Den Bosch is met zeven punten uit drie wedstrijden bezig aan een prima reeks, maar zullen dit weekend aan de bak moeten tegen de koploper Bloemendaal, dat zijn recordreeks van ongeslagen duels in de Hoofdklasse ongetwijfeld nog even wil rekken. De Noord-Hollanders verloren in de Hoofdklasse inmiddels al 33 wedstrijden op rij niet. Op 23 april 2017 werd er in eigen huis voor het laatst verloren van Kampong, het werd toen 1-3.

Reageer

Contact Us