Preview Pro League (m): Nederland strijd om terug te komen in de Pro League - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Pro League (m): Nederland strijd om terug te komen in de Pro League

 

Dinsdag 5 maart spelen de Nederlandse mannen tegen Duitsland in Rotterdam. Om 18.45 uur zullen de mannen proberen om weer aansluiting te krijgen met de top 3. Op dit moment bevind de ploeg van Max Caldas zich op de vierde plaats in de Pro League serie. 

De twee kemphanen komen elkaar vaak tegen op de grote toernooien. De Nederlandse mannen hebben een slechte serie achter de rug na een gelijkspel in en tegen Spanje. Ook werd er afgelopen week verloren van Argentinië in Buenos Aires. Vooral het spel tegen Argentinië werd als zeer matig ervaren. Het vele balverlies in het derde en vierde kwart werd de Nederlanders uiteindelijk fataal. Een overwinning is een vereiste om de aansluiting te houden met de beste vier ploegen in de Pro League series.

Een overwinning op Nieuw Zeeland (3-1) en een verlies tegen Australie (4-2) zet Duitsland na drie gespeelde wedstrijden op een zesde plaats. Één van deze drie wedstrijden werd helaas niet gespeeld. Tegen Argentinië was het weer zo slecht, dat de wedstrijd niet gespeeld kon worden. Bijzonder is wel dat de Duitsers als één van de laatsten zijn gestart om de Pro League campagne op gang te brengen  Een overwinning voor Duitsland betekent dat de Duitsers over de Nederlanders heen zullen gaan in het tussenklassement.

De wedstrijd zal gespeeld worden om 18.45 uur op H.C. Rotterdam.

Reageer