Preview Tulp HK: Er staat zondag veel op het spel - Hoofdklasse Hockey Nederland
Het inspelen van de keeper door Valentin Verga.

Preview Tulp HK: Er staat zondag veel op het spel

Na maanden stil te hebben gestaan, gaat de Tulp Hoofdklasse Heren zondag van start. Alle wedstrijden vangen aan om 14.45 uur. Niet alleen is de strijd om play-offs nog helemaal open, ook staat er een degradatiekraker in Tilburg op het programma. Lees hier de preview.

Bloemendaal – Kampong (Tijd van aanvang 14.45 uur)

Vlak voor de coronabreak zei Bloemendaal coach Rick Mathijssen nog: “tegen Kampong zal er het om spannen“. Beide partijen doen al jaren mee om de titel en dit jaar zal het niet anders zijn. Toch is het de vraag of Kampong er klaar voor is. Sterspeler Sander de Wijn ligt maanden uit de roulatie door een zware blessure. Toch zal Kampong de punten moeten pakken. De ploeg heeft door de straf van de KNHB (Topscorer Jip Janssen speelde terwijl hij positief werd bevonden) een flinke achterstand op de nummer een Bloemendaal opgelopen. Oud-coryfeeën Tim Jenniskens en Teun de Nooijer zullen zondag in de livestream verslag doen van deze topwedstrijd.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Bloemendaal

HGC – Amsterdam (Tijd van aanvang 14.45 uur)

Of Amsterdam-coach Santi Freixa nog gemotiveerd is om zijn ploeg richting de play-offs de leiden, is sterk de vraag. Vorige maand maakte de club bekend zijn contract, vanwege tegenvallende resultaten, niet te verlengen. Desalniettemin staat het team op een zesde plek en heeft het nog alle kansen om de play-offs te halen. Mocht Freixa het flikken om deze play-offs toch te halen, dan kan de ploeg misschien dit jaar nog gaan stunten. De talentvolle spelers zijn gretig om zichzelf te laten zien. Winst tegen HGC, die drie punten meer heeft, is een vereiste. Beide ploegen zitten in de grote middenmoot en zouden bij een verliespartij zo een aantal plekken kunnen zakken. Spanning valt er te verwachten in de wedstrijd HGC tegen Amsterdam.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst HGC

Den Bosch – Rotterdam (Tijd van aanvang 14.45 uur)

Rotterdam staat op een mooie tweede positie. Met vijftien punten uit zeven wedstrijden staat het twee punten los van Kampong. De Rotterdammers hebben dit jaar nog niet verloren. Met internationals Jeroen Hertzberger en Thijs van Dam heeft het twee spelers die in de top-10 topscorers staan. Den Bosch is ondertussen afgedaald naar de achtste plek op de ranglijst. Hier staat het een aantal puntjes boven de degradatiezone. Voor Den Bosch zijnde, een teleurstellende positie. Of de thuisploeg een kans maakt tegen Rotterdam, lijkt onwaarschijnlijk. Maar met de herstart van de competitie, kunnen er veel rare dingen gebeuren.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Rotterdam

Hurley – Oranje-Rood (Tijd van aanvang 14.45 uur)

Gek genoeg strijdt Oranje-Rood dit jaar om niet in de degradatiezone te belanden. Gewonnen van Hurley zal er moeten worden om ook uit deze zone te blijven. Tijdens de laatste wedstrijd voor de coronabreak zei Oranje-Rood coach van der Horst nog: “Ik maak me geen zorgen dat we de nacompetitie gaan spelen. We kijken niet veel naar de stand, maar zijn meer met het proces bezig. We moeten vertrouwen houden in de weg die we zijn ingeslagen met de talenten in ons team die we een platform bieden om zichzelf te laten zien”.

Toch zal van der Horst stiekem wel balen dat een van zijn grootste talenten bekend heeft gemaakt het ‘schip te verlaten’. Strafcorner-specialist Teun Beins maakte bekend volgend jaar bij Bloemendaal te gaan hockeyen.

Hurley heeft knap genoeg alweer twee wedstrijden gewonnen. Daarmee staat het onderin de grote middenmoot, maar zou met een overwinning op Oranje-Rood zomaar een aantal plekken kunnen stijgen. Den Bosch, KZ, Amsterdam en Oranje-Rood zijn binnen handbereik.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Oranje-Rood

Robert-van-der-horst-oranje-rood
Robert van der Horst is coach van Oranje-Rood en zal zondag moeten winnen om niet in de ‘nacompetitiezone’ te belanden. Foto: Roel Ubels

Klein Zwitserland – Pinoké (Tijd van aanvang 14.45 uur)

Deze wedstrijd is last minute veranderd van locatie. Er wordt namelijk zondag vorst verwacht en Pinoké kan haar velden niet sproeien. Klein Zwitserland doet het uitstekend. Na zeven speelrondes staat het op de zevende plek op de ranglijst. Daarentegen wordt er nog weinig gescoord. Aki Kappeler is topscorer met drie doelpunten. Pinoké staat vijfde, maar zal kijkende naar haar team willen stijgen op de ranglijst. De vele internationals zijn van de partij en de ploeg van Jesse Mahieu wil dit jaar koste wat kost, de play-offs halen. De Steekneuzen zullen proberen het degelijke blok van KZ uit elkaar te spelen. Dit zal niet gemakkelijk worden.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Pinoké

Klein Zwitserland staat op een knappe zevende positie. Foto: Roel Ubels

Tilburg – Almere (Tijd van aanvang 14.45 uur)

Een heuse degradatiekraker in Tilburg. Voor de gasten Almere is het een do-or-die wedstrijd. Gewonnen moet er worden om nog aansluiting te houden met ‘de rest’. Almere ziet kans om dit ook te doen. In de oefenwedstrijden de afgelopen weken werd er naar behoren gespeeld. Een overwinning van Almere zou er voor zorgen dat Tilburg de rode lantaarn gaat overnemen. Toch lijkt Tilburg de sterkere ploeg. In de eerste wedstrijden van het seizoen had de ploeg een aantal keer recht op meer, maar verloor het op het laatst toch nog.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Tilburg

Reageer