Preview Tulp HK: Kampong likt de wonden, topper HGC tegen Rotterdam | Hoofdklasse Hockey Nederland
HGC stijgt op de ranglijst in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Preview Tulp HK: Kampong likt de wonden, topper HGC tegen Rotterdam

Na een week geen hockey, gaat de Tulp Hoofdklasse Heren zondag weer van start. De meeste aandacht gaat uit naar de topper tussen HGC tegen Rotterdam. Welke club is na zondag de nummer twee op de ranglijst?

HGC – Rotterdam (Tijd van aanvang 14.45 uur)

De nummer twee en drie van de competitie nemen het zondag tegen elkaar op. Beiden hebben evenveel punten, HGC heeft hier wel een wedstrijd meer voor gespeeld. Nummer drie Rotterdam heeft de minste tegendoelpunten van de competitie, terwijl de nummer twee HGC de beschikking heeft over een keeper die uitkomt voor Oranje. De wedstrijd HGC tegen Rotterdam zal tevens een clash zijn tussen een aantal topscorers op de Nederlandse velden. Thijs van Dam en Jeroen Hertzberger van Rotterdam hebben respectievelijk 7 en 8 keer gescoord. Seve van Ass van HGC heeft ook 7 keer gescoord. Allen spelen in het Nederlands elftal.

Voorspelling Hoofdklassehockey: gelijkspel

HGC doet het uitstekend en is opgeklommen naar de gedeelde tweede plek. Foto: Roel Ubels

Kampong – Hurley (Tijd van aanvang 14.45 uur)

Van een crisis kan er bij de heren van Kampong nog niet worden gesproken. Maar de oorwassing tegen Bloemendaal en het dure puntverlies tegen Tilburg, zal bij de heren niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Kampong is afgezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst en zal komende weken flink aan de bak moeten om zichzelf van een plek in de top-4 te verzekeren. Komende zondag nemen ‘de Dommelingen’ het op tegen Hurley die met 26 tegendoelpunten een van de meest gepasseerde teams in de Tulp Hoofdklasse Heren is. Hurley zal hopen op een stuntje, Kampong wil laten zien dat het nog steeds een titelkandidaat is.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Kampong

Pinoké – Almere (Tijd van aanvang 14.45 uur)

Het is mooi om te zien dat Pinoké ondertussen een virtuele plek in de play-offs heeft gekregen. Ondanks het matige doelsaldo (+5), staan de Steekneuzen op de vierde plaats. Zondag krijgt het op papier een makkelijke tegenstander. Almere lijkt door het verlies twee weken geleden tegen Tilburg, geen geloof meer te hebben in een goed vervolg van de competitie. Tot nu toe kon de ploeg nog geen enkel punt pakken. Pinoké zal met minimaal vijf doelpunten verschil willen winnen, om op doelsaldo gelijk te komen met concurrent HGC.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Pinoké

Bloemendaal – Klein Zwitserland (Tijd van aanvang 14.45 uur)

Weinig hoop zal er zijn op een stuntje van KZ tegen Bloemendaal. Vorig seizoen won Bloemendaal tweemaal met 1-5 en 4-0. Waar KZ vlak voor de coronabreak nog een aantal sterke wedstrijden speelde, heeft het in de herstart nog geen punt kunnen pakken. Tegen HGC en Pinoké werd ruim verloren. Bloemendaal zal zondag verder gaan met waar het mee bezig was, namelijk winnen. De oranje-hemden zijn favoriet nummer één voor de landstitel en hebben dit seizoen nog geen punt verloren.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Bloemendaal

Oranje-Rood – Amsterdam (Tijd van aanvang 14.45 uur)

Deze twee teams ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst. Gek genoeg zien we beide topclubs terug op de 6de en 7de plaats van de ranglijst. Aansluiting met de top-4 lijkt lastig te worden, toch zullen beide teams nog een kansje zien om dit wel te halen. Afgelopen seizoen speelden Oranje-Rood en Amsterdam tweemaal gelijk tegen elkaar. In Eindhoven werd het 1-1 en in Amsterdam 2-2.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Oranje-Rood

Den Bosch – Tilburg (Tijd van aanvang 14.45 uur)

Vorige week kwam Tilburg-speler Jair van der Horst, die komend jaar naar de tegenstander van zondag vertrekt, met de mooie woorden: “Voordat ik vertrek, wil ik nog een aantal mooie wedstrijden neerzetten“. Afgelopen week stond Tilburg lange tijd met de rug tegen de muur, maar wist uiteindelijk in de laatste minuten van de wedstrijd verrassend toch nog een punt te pakken tegen Kampong.

Komende zondag zullen beide ploegen naar alle waarschijnlijkheid aan elkaar gewaagd zijn. De afgelopen jaren waren de wedstrijden spannend, maar won Den Bosch vaak nipt. In 2012 scoorden beide ploegen erop los. In de thuiswedstrijd van Tilburg, won Den Bosch uiteindelijk met 5-6. Mocht Tilburg winnen, dan komt het op de ranglijst gelijk te staan met Den Bosch.

Voorspelling Hoofdklassehockey: gelijkspel

Reageer