Preview Tulp Hoofdklasse: Degradatiekraker KZ tegen Hurley, strijd om de top met Pinoké tegen HGC - Hoofdklasse Hockey Nederland
Tilburg-bournac

Preview Tulp Hoofdklasse: Degradatiekraker KZ tegen Hurley, strijd om de top met Pinoké tegen HGC

In de derde speelronde van de Tulp Hoofdklasse heren staan een aantal mooie wedstrijden op het programma. Zowel in de top van het klassement als wel in de staart, zal er hard gevochten worden om de punten binnen te halen.

Amsterdam – Rotterdam

Het mag ook wel de wedstrijd Ajax tegen Feyenoord worden genoemd. Al jarenlang nemen Amsterdam en Rotterdam het tegen elkaar op. Vlak voordat het coronavirus uitbrak verpletterende de Amsterdammers nog de bezoekers uit Rotterdam met maar liefst 7-1. Dat dit zondag weer gaat gebeuren, lijkt zeer onwaarschijnlijk. Ondanks een moeizame voorbereiding waarbij in de oefenwedstrijden geen overtuigende resultaten werden behaald, staat Rotterdam op een nette vierde plaats. Tegen Oranje-Rood werden de volle drie punten behaald, terwijl vorige week knap een punt tegen Kampong werd afgesnoept. Thijs van Dam en Jeroen Hertzberger namen de ploeg op sleeptouw. In totaal hebben beiden alweer vijf doelpunten gescoord. Amsterdam staat op vier punten, maar kreeg vorige week een gevoelige tik door twee punten te laten liggen tegen Klein Zwitserland.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Rotterdam

Kampong – Almere

Kampong-coach Roelant Oltmans liet vorige week nog aan de NOS weten dat hij ervan baalde twee punten te laten liggen tegen Rotterdam. Deze week krijgt Kampong ‘kleinduimpje’ Almere op bezoek. Op papier lijkt dit een gemakkelijke prooi. Almere verloor dit seizoen veel spelers en staat met nul punten onderaan in de Tulp Hoofdklasse. De thuisploeg hoopt stiekem om de dubbele cijfers zondag te halen.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Kampong

Oranje-Rood – Tilburg

Tilburg heeft vorige week laten zien dat het ‘gewoon’ het niveau van de topploegen in Nederland kan halen. In een razend spannend duel verloor Tilburg uiteindelijk met 4-5 van Bloemendaal. De ploeg van Jeroen Delmee heeft nog maar nul punten, maar zou zo maar eens tegen de buren het eerste punt kunnen behalen. Oranje-Rood verloor namelijk het eerste duel kansloos met 1-4 van Rotterdam en won vorige week ook moeizaam van Almere (2-4). De ploeg lijkt nog niet in vorm te zijn. Het gemis van Mink van der Weerden zou Oranje-Rood dit jaar wel eens de kop gaan kosten.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: gelijkspel

Bloemendaal – Den Bosch

Een van de krakers dit weekend is de ontmoeting tussen Bloemendaal en Den Bosch. Beide ploegen hebben nog geen fout gemaakt. Bloemendaal staat bovenaan met zes punten. Den Bosch zou vanavond, na een overwinning op HGC, ook op zes punten komen te staan. Den Bosch wordt gecoacht door Eric Verboom. In de eerste wedstrijd tegen Pinoké won zijn ploeg door dodelijk te zijn in de omschakeling. Weinig kansen waren er nodig om de Steekneuzen op de knieën te krijgen.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Bloemendaal

Tim Swaen is topscorer in de Tulp Hoofdklasse heren met vier doelpunten. Foto: Rogier Balk

HGC – Pinoké

Een andere wedstrijd waarnaar uit gekeken kan worden is die tussen HGC en Pinoké. Pinoké kende een kleine uitglijder in de openingswedstrijd tegen Den Bosch. Vorig weekend werd met speels gemak Hurley aan de kant gezet. Coach Jesse Mahieu zal uitkijken naar de eerste ontmoeting tegen HGC. Voor hem zal een overwinning namelijk betekenen dat zijn ploeg zich nestelt in de top-4 van de ranglijst. HGC heeft drie punten, maar zou vanavond in de inhaalwedstrijd op zes punten kunnen komen te staan. Het is nog onbekend of de spelers die corona hebben gehad, mee kunnen doen. De mentale klap die HGC moet verwerken zou misschien wel eens te zwaar zijn om zondag van Pinoké te kunnen winnen.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Pinoké

Klein Zwitserland – Hurley

Heel knap behaalde KZ vorig weekend haar eerste punt. Tegen Amsterdam. In de 65ste minuut was het Aki Kappeler die zijn ploeg een punt bezorgde. Een knap punt, want Amsterdam leek sterk genoeg te zijn om KZ gemakkelijk aan de kant te zetten. Hurley was vorige week de speelbal van Pinoké. In de verloren wedstrijd (2-6), konden de Hurleyanen eigenlijk alleen het eerste kwart weerstand bieden. Nieuwkomer Justin Reid-Ross scoorde zijn eerste doelpunt voor Hurley.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Klein Zwitserland

Hurley heeft nog nul punten en lijkt ook tegen Klein Zwitserland het erg lastig te gaan krijgen.

Coverfoto: Rogier Balk

Reageer