Preview Tulp Hoofdklasse (h): Zware dobber voor Rotterdam, Tilburg wil stunten in Bloemendaal - Hoofdklasse Hockey Nederland
Klein Zwitserland gaat een lastig seizoen krijgen

Preview Tulp Hoofdklasse (h): Zware dobber voor Rotterdam, Tilburg wil stunten in Bloemendaal

Gisteren werd bekend gemaakt dat de wedstrijd tussen Den Bosch en HGC wordt uitgesteld vanwege een aantal corona gevallen. Verder spelen wel alle mannenploegen de tweede wedstrijd in de Tulp Hoofdklasse met als belangrijkste kraker de ontmoeting tussen Rotterdam en Kampong

Tilburg – Bloemendaal

Ogenschijnlijk lijkt de wedstrijd tussen Tilburg en Bloemendaal een makkelijke prooi te worden voor de gasten. Vorig jaar won Bloemendaal namelijk met 0-5 in Tilburg. Toch moet er ergens bij Tilburg in het achterhoofd zitten dat een stunt mogelijk is. 1,5 jaar geleden won de ploeg namelijk met 2-0 door doelpunten van Rik Sprengers en Tom Beddows. Ook kende de ploeg van Jeroen Delmee een redelijke goede voorbereiding, waarbij het grootste verlies ‘maar’ 3-0 was tegen Kampong. Bij Bloemendaal lijkt alles toch nog op tijd goed te komen. In de voorbereidingsperiode kende de ploeg van Rick Mathijssen nog een aantal lastige tegenstanders. Vorige week, toen de ploeg er moest staan, stond het er en won het met ruime cijfers.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Bloemendaal

Almere – Oranje-Rood

Oranje-Rood verloor afgelopen week verrassend van Rotterdam. De ploeg, onder leiding van Robert van der Horst, is uit op revanche. Een winst moet geboekt worden om niet al vroeg in het seizoen de aansluiting met de top-4 te verliezen. Almere speelde vorige week een prima wedstrijd tegen Bloemendaal. Het verloor met ‘maar’ 5-2. De ploeg kent vele nieuwe gezichten en zal er alles aan moeten doen om niet degradatiekandidaat nummer één te worden.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Oranje-Rood

Rotterdam – Kampong

De andere kraker in de tweede speelronde is die tussen Rotterdam en Kampong. Rotterdam boekte vorige week een knappe overwinning op Oranje-Rood. Oranje-internationals Jeroen Hertzberger en Thijs van Dam scoorden twee maal in deze ontmoeting. Jawel, beiden scoorden ook vorig jaar tegen Kampong. In die wedstrijd won Rotterdam met 3-2 op eigen veld.

Ook Kampong boekte een ruime overwinning in de eerste speelronde. Klein Zwitserland werd zoals verwacht gemakkelijk aan de kant gezet. De ontmoeting tussen Rotterdam en Kampong zal een spannende worden. Kampong lijkt op dit moment sterker te zijn kijkende naar het voorprogramma die is gespeeld.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Kampong

Klein Zwitserland – Amsterdam

Klein Zwitserland kon vorige week niet stunten tegen Kampong. De ploeg verloor met maar liefst 5-0. De ploeg kijkt met een schuin ook al naar volgende week, wanneer mededegradatiekandidaat Hurley op bezoek komt. Of de ploeg morgen al een puntje kan pakken in en tegen Amsterdam, lijkt zeer onwaarschijnlijk. De gasten wonnen vorige week met speels gemak van datzelfde Hurley en heeft zich door de hoge score meteen hoog op de ranglijst gepositioneerd.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Amsterdam

Hurley – Pinoké

Ondanks een sterke tweede helft, moest Pinoké vorige week toch een verlies incasseren tegen Den Bosch. Meerdere corners gingen verloren. Toch is de ploeg een van de titelkandidaten. Morgen zal het moeten laten zien of dit ook echt zo is. Op bezoek bij Hurley wil Pinoké graag uithalen.

Hurley verloor vorige week kansloos van Amsterdam. Met 5-1 werd de ploeg, waarbij Justin Reid-Ross weer van de partij is, naar huis gestuurd. In het onderlinge duel met Pinoké zal de ploeg uit een ander vaatje moeten tappen. Hurley zal extra moeten letten op Pinoké-speler Sebastien Dockier. Vorige week was hij degene die twee keer een assist mocht noteren.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Pinoké

Den Bosch – HGC

Uitgesteld vanwege corona

Reageer