Preview Tulp Hoofdklasse Heren: Gaat wedstrijd Kampong tegen Pinoké door? - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Tulp Hoofdklasse Heren: Gaat wedstrijd Kampong tegen Pinoké door?

In de Tulp Hoofdklasse Heren worden alle wedstrijden om 14.45 uur gespeeld. Alleen Pinoké tegen Kampong staat om 14.30 uur gepland. Bij de heren is het spannend. De grote middenmoot hoop dit weekend belangrijke punten te pakken. Hoofdklassehockey toont zondag een liveverslag, beelden en interviews uit de Tulp Hoofdklasse Heren.

Pinoké – Kampong

Het is nog niet bekend of de wedstrijd Pinoké tegen Kampong wordt gespeeld. De KNHB liet weten dat er een onderzoek gaande is omtrent een speler die positief is getest op corona. Later bleek dit te gaan om international Jip Janssen. Naar alle waarschijnlijk gaat de wedstrijd door, want andere positieve gevallen zijn nog niet gemeld. Minimaal zes spelers moeten in quarantaine of besmet zijn met het virus, voordat de wedstrijd mag worden uitgesteld. Voor beide teams staat er veel op het spel. Pinoké staat op negen punten en doet netjes mee om de play-offs. Kampong heeft een gaatje kunnen slaan met deze ‘middenmoot’, maar wil graag winnen om het gat met de achterblijvers te vergroten.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Kampong

Hurley – Bloemendaal

Hurley pakte vorige week knap een punt tegen Rotterdam. Ondanks het feit dat Rotterdam beter was, hield de ploeg knap stand. Zondag mag het optreden tegen regerend landskampioen Bloemendaal die alle wedstrijden wist te winnen. De oranje-hemden zijn dit jaar nog een klasse apart en wonnen alle wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse heren. Makkelijk scoren de mannen uit Bloemendaal. Toch moet keeper Maurits Visser ook toezien dat hij al tien keer is gepasseerd in vijf wedstrijden.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Bloemendaal

Almere – Rotterdam

Opvallende genoeg is het niet Jeroen Hertzberger die dit jaar de topscorerslijst bij Rotterdam aanvoert, maar international Thijs van Dam. In vijf wedstrijden wist van Dam al vier keer te scoren. Hertzberger staat nog maar op twee. Toch zal dit weekend voor laatstgenoemde, een mooi moment zijn om zijn gemiddelde op te krikken. Almere is de ploeg die de meeste ballen uit eigen goal moest halen. In totaal moest keeper Flip Wijsman toezien dat er al 25 keer een bal in zijn doel lag.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Rotterdam

Tilburg – Klein Zwitserland

Tilburg stuntte vorig week bijna tegen Bloemendaal. Uiteindelijk wonnen de mussen en stond Tilburg met lege handen. Gisteren moest de ploeg eigenlijk een wedstrijd in de Gold Cup spelen. Coach Jeroen Delmee liet weten deze wedstrijd niet te willen spelen, vanwege de belangrijke ontmoeting dit weekend met Klein Zwitserland. Tegen KZ staat er veel op het spel. Beide ploegen zitten nabij de degradatiezone en moeten winnen. De gasten wonnen vorig weekend nipt van Almere. Tegen Tilburg lijkt dit toch lastiger te gaan worden.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Tilburg

Den Bosch – Amsterdam

De ontmoeting tussen Den Bosch en Amsterdam beloofd zondag een spannende te worden. Amsterdam heeft negen punten en Den Bosch pas vier. Daarmee staat de ploeg net boven degradatie. Dit weekend moeten de Bosschenaren punten pakken, om niet nog verder te zakken op de ranglijst. Amsterdam daarentegen doet het prima. Toch lieten de Amsterdammers vorig weekend dure punten liggen tegen Tilburg. In de thuiswedstrijd werd het 1-1. Bij winst van Amsterdam, lijken de play-offs kansen vroeg in het seizoen voor Den Bosch minimaal te gaan worden.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

HGC – Oranje-Rood

HGC staat op de vierde plaats. Ook zij hebben negen punten behaald. Vorige week won HGC nipt van Hurley (0-1) en verloor het van Bloemendaal (2-3). Vooral in de tweede wedstrijd zal de ploeg van Paul van Ass slecht hebben geslapen. Een 2-0 voorsprong werd uit handen gegeven. Oranje-Rood staat zevende en heeft zeven punten. De ploeg heeft nog aansluiting met de top-4. In het dubbelweekend speelde Oranje-Rood vorige week eenmaal gelijk tegen Den Bosch en verloor het zuur van Pinoké. Beide ploegen zullen zondag aan elkaar gewaagd zijn.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst HGC

Reageer