Preview Tulp Hoofdklasse: Kampong zoekt vorm, Rotterdam ontvangt Pinoké - Hoofdklasse Hockey Nederland
Lars Balk viert feest met zijn teamgenoten. Kampong komt op een 0-1 voorsprong tegen Tilburg. Uiteindelijk speelt de ploeg gelijk met 1-1.

Preview Tulp Hoofdklasse: Kampong zoekt vorm, Rotterdam ontvangt Pinoké

Dit weekend spelen de mannen alweer de negende speelronde in de Tulp Hoofdklasse heren. Zowel op zaterdag als op zondag zijn er diverse wedstrijden gepland. Vanwege het weer is het nog niet zeker of alle wedstrijden ook worden gespeeld.

Amsterdam – Bloemendaal (Tijd van aanvang, zaterdag 12.00 uur)

Bloemendaal is in een blakende vorm. Afgelopen week had het geen kind aan medekampioenskandidaat Kampong. Al binnen tien minuten was de wedstrijd beslist. In eigen huis zal Bloemendaal er alles aan doen om ook de negende wedstrijd op rij te gaan winnen. Toch zit een stuntje van Amsterdam er wel in. Afgelopen week kwam het sterk terug tegen HGC. Pas in de laatste minuut wonnen de Hagenezen. Desalniettemin lijkt Amsterdam gebrand te zijn om een stuntje uit te halen op het Kopje.

Voorspelling Hoofdklassehockey: gelijkspel

HGC – Klein Zwitserland (Tijd van aanvang, zaterdag 12.00 uur)

Moeite kende HGC vorige week met Amsterdam. Toch wonnen de Gazellen door mede twee doelpunten van international Seve van Ass. Door de overwinning is HGC gestegen naar de gedeelde derde plek. Kampong volgt op een puntje. Het gaat erop lijken dat deze drie ploegen gaan strijden om twee play-offs plekken. Tegen KZ gaat HGC het zaterdag lastig krijgen. Het lijkt erop dat het een makkelijke overwinning gaat worden voor de thuisploeg. KZ speelt sterk, maar lijkt net te kort te komen als het er echt om gaat.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst HGC

Kampong – Oranje-Rood (Tijd van aanvang, zondag 14.45 uur)

Over een crisis kan er nog niet gesproken worden. Maar dat Kampong maar één punt behaalde uit de afgelopen twee wedstrijden en daarmee vijfde op de ranglijst staat, is voor een ploeg met zoveel internationals natuurlijk erg matig. Tegen Tilburg was Kampong (uiteraard) veel en lang in balbezit. Toch hield de thuisploeg gisteravond de deur goed dicht. Ook de diverse corners die Terrance Pieters kreeg (Jip Janssen was uitgesloten om mee te spelen), werden niet omgetoverd tot doelpunt. Oranje-Rood staat maar vier punten achter Kampong en ziet misschien nog een kansje om de play-offs te halen. Er zal gewonnen moeten worden. Afgelopen week won Oranje-Rood met duidelijke cijfers van Hurley.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Kampong

Roelant Oltmans heeft zijn ploeg nog niet goed op de rails gekregen. Met een schamel puntje uit twee wedstrijden is Kampong gezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst.
Roelant Oltmans heeft zijn ploeg nog niet goed op de rails gekregen. Met een schamel puntje uit twee wedstrijden is Kampong gezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst. Foto: Rogier Balk

Tilburg – Hurley (Tijd van aanvang, zondag 14.45 uur)

Tilburg pakte maar liefst vier punten uit de eerste twee wedstrijden na de coronabreak. Hiermee heeft het opeens weer aansluiting gekregen met de grote middenmoot. Deze week staat er weer veel op het spel. Winst voor een van beiden, zorgt ervoor dat er wellicht een kans is om uit de nacompetitiezone te spelen. Hurley verloor vorige week met 5-1. Het doelpunt aan Amsterdamse kant, kwam van Justin Reid-Ross. Het strafcornerkanon heeft dit jaar nog niet veel gescoord, maar Tilburg zal er voor waken om hem op de kop van de cirkel te zien.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Tilburg

Keeper Sander van Berkel kreeg gisteravond veel te doen, maar was uiteindelijk een van de matchwinnaars. Foto: Rogier Balk

Rotterdam – Pinoké (Tijd van aanvang, zondag 14.45 uur)

Het is wellicht de spannendste wedstrijd van dit weekend. Rotterdam doet het uitstekend en staat gewoon op de tweede plek. Het heeft een gaatje kunnen slaan met de nummer drie HGC en Pinoké. Jawel, laatstgenoemde heeft zich ondertussen ook in de top-4 geschaard. De Steekneuzen trokken afgelopen zomer vele buitenlanders aan en lijken daarmee nu een play-offs kandidaat te gaan worden. Mocht Pinoké zondag winnen, dan zal de spanning in de Tulp Hoofdklasse Hockey gaan stijgen. Het gat met Rotterdam en de nummer vijf, zou dan namelijk theoretisch gezien op één punt kunnen komen.

Voorspelling Hoofdklassehockey: gelijkspel

Almere – Den Bosch (Tijd van aanvang, zondag 14.45 uur)

Afgelopen week moest Almere een flinke klap verwerken. In de rechtstreekse degradatie kraker tegen Tilburg werd er verloren. Hoop om te overleven in de Tulp Hoofdklasse hockey lijkt daarmee vervlogen. Desalniettemin is er zondag een kans tegen Den Bosch. Ook de heren in Den Bosch kennen een zwakke start van de competitie. Met een negende plek staan de Bosschenaren veel te laag. Mocht Almere toch kunnen stunten, dan wordt de strijd onderin de competitie spannend.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

Reageer