Preview Tulp Hoofdklasse: Kraker in Amsterdamse bos, Den Bosch ontvangt Oranje-Rood - Hoofdklasse Hockey Nederland
Kampong

Preview Tulp Hoofdklasse: Kraker in Amsterdamse bos, Den Bosch ontvangt Oranje-Rood

In de Tulp Hoofdklasse spelen de heren deze week een dubbel programma. Komende vrijdag zullen alle teams om 20.30 starten. De meeste ogen zullen gericht zijn op de wedstrijd Pinoké tegen Bloemendaal. Kunnen de Steekneuzen, net zoals in de voorbereiding, winnen van de regerend landskampioen?

Den Bosch – Oranje-Rood

Het degelijk spelende Den Bosch pakte in de openingswedstrijd drie knappe punten tegen Pinoké. Even leek het erop dat de ploeg van Eric Verboom misschien wel een plekje bij de eerste vier zou kunnen bemachtigen. Toch is de ploeg ondertussen afgezakt naar de achtste plek op de ranglijst. Twee keer op rij werd er nu verloren. Oranje-Rood doet het iets beter en staat op de vijfde plaats. Afgelopen zondag won de ploeg nog van Tilburg met 6-3, nadat de gasten waren terug gekomen tot een 3-3 gelijke stand. Een spannende wedstrijd lijkt er vrijdag te ontstaan, waarbij Oranje-Rood bij een overwinning op de Bosschenaren de tegenstanders verder van de play-offs zullen brengen.

Voorspelling volgers Hoofdklassehockey: 61% winst Den Bosch, 25% winst Oranje-Rood

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

Teun Beins zal vrijdag in de gaten gehouden moeten worden. Beins scoorde afgelopen zondag een hattrick tegen Tilburg. Foto Rogier Balk

Hurley – HGC

HGC moest afgelopen zondag een gevoelige nederlaag verwerken. Op eigen veld werd met 1-2 verloren van Pinoké. Toch staat HGC er nog goed voor. De ploeg, gecoacht door Paul van Ass staat op de vierde plaats op de ranglijst. Hurley boekte een erg knappe overwinning afgelopen zondag. Op de velden van KZ wonnen de Hurleyanen met 0-2. Toch lijkt HGC vrijdag een makkelijke overwinning te gaan boeken op Hurley.

Voorspelling volgers Hoofdklassehockey: 77% winst HGC

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst HGC

Rotterdam – Klein Zwitserland

Een zeer belangrijk moment kreeg Rotterdam gisteravond in de laatste 10 seconden van de wedstrijd in de inhaalwedstrijd tegen Amsterdam. Een prachtige tip-in zorgde ervoor dat er toch nog een punt werd behaald in de topper tegen Amsterdam. (Zie ook de samenvatting van de wedstrijd Amsterdam – Rotterdam). Komende vrijdag zal Rotterdam waarschijnlijk een gemakkelijk wedstrijd kennen tegen Klein Zwitserland. Een grote overwinning ligt op de loer.

Voorspelling volgers Hoofdklassehockey: 88% winst Rotterdam

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Rotterdam

Almere – Amsterdam

Afgelopen zondag werd Almere volledig van de mat gespeeld door een zeer sterk spelend Kampong. In deze wedstrijd werd Almere aan alle kanten voorbij gelopen. Ook vrijdag zal de ploeg waarschijnlijk weer de schietschijf zijn van de avond in de Tulp Hoofdklasse. Almere heeft in drie wedstrijden namelijk al 20 tegen doelpunten gekregen. Amsterdam speelde gisteravond een inhaalwedstrijd tegen Rotterdam. In de laatste seconde van de wedstrijd ‘verloor’ de ploeg twee punten doordat Rotterdam nog één keer tegen scoorde.

Voorspelling volgers Hoofdklassehockey: 91% winst Amsterdam

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Amsterdam

Ook al lijkt de kans erg klein, toch hoopt Almere vrijdag een puntje af te snoepen van Amsterdam. Foto: Roel Ubels

Tilburg – Kampong

Kampong is in topvorm en won afgelopen zondag met maar liefst 11-0. Hoogtepunten waren de hattrick van Jip Janssen en vier doelpunten van Bjorn Kellerman. Derck de Vilder was degene met de meeste assists, namelijk drie. Een ander mooi moment was het doelpunt van Floris de Ridder in de 49ste minuut. De verdediger van Kampong scoort vrijwel nooit voor zijn ploeg. Coach Roelant Oltmans liet in een reactie na Almere nog weten dat pas na komend weekend kan zeggen hoe zijn ploeg ervoor staat.

Tegenstander Tilburg is niet zomaar een makkelijke opponent. Tilburg is de zesde ploeg in de Tulp Hoofdklasse met gescoorde doelpunten. Het team van Jeroen Delmee staat ‘nog’ op een elfde plaats, maar lijkt stiekem toch wel omhoog te willen kijken. Tegen de regerend landskampioen Bloemendaal werd vorige week namelijk maar nipt verloren. De drie punten zullen vrijdag waarschijnlijk wel mee worden genomen naar Utrecht.

Voorspelling volgers Hoofdklassehockey: 89% winst Kampong

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Kampong

Bjorn Kellerman is de man in vorm. De spits scoorde afgelopen zondag maar liefst vier keer. Foto: Roel Ubels

Pinoké – Bloemendaal

Vorig jaar om deze tijd was de wedstrijd Pinoké tegen Bloemendaal eigenlijk al beslist voordat de wedstrijd was begonnen. De Steekneuzen speelden een prima eerste helft van het seizoen, toch was het Bloemendaal dat jaar heer en meester. Dit jaar lijkt de situatie heel anders te zijn. Pinoké mag wel degelijk als een play-offs kandidaat worden genoemd. In de voorbereiding wonnen de Steekneuzen al eens van Bloemendaal. Daarnaast won de ploeg van Jesse Mahieu afgelopen zondag ook knap van HGC in Wassenaar. Bloemendaal staat na drie gespeelde wedstrijden bovenaan. De nieuwe coach Rick Mathijssen kan tevreden zijn, want zijn ploeg heeft al een gat van twee punten kunnen slaan met directe concurrent en achtervolger Kampong. Een overwinning van Pinoké op Bloemendaal zal betekenen dat de spanning in de Tulp Hoofdklasse heren weer volledig terug zal zijn.

Voorspelling volgers Hoofdklassehockey: 81% winst Bloemendaal

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: gelijkspel

Reageer