Pruyser: ‘Justin wint wedstrijden voor ons’

De heren van Amsterdam hebben zondag hun ‘comeback’ mogen opleuken met een overwinning op Rotterdam waarmee er nu vijf wedstrijden op rij zijn gewonnen en de top vier weer binnen handbereik is. Mirco Pruyser sprak met de NOS over de eerste seizoenshelft en over het goede bericht dat hij afgelopen week kreeg van bondscoach Max Caldas.

Amsterdam Den Bosch heren PS Pruyser van der Graaf
Pruyser in het duel tegen Den Bosch. (c) Pieter Schaik

We hebben en beetje een valse start aan het begin van het seizoen meegemaakt,” blikt Pruyser terug op de eerste competitieweken. “Het is goed dat we nu een reeks van vijf kunnen neerzetten waarin we niet alleen van HGC wonnen maar nu ook van Rotterdam dus dat laat goed zien hoe we er nu in staan.” Teamgenoot Justin Reid-Ross was gister wederom zeer belangrijk voor de Amsterdammers. Vier keer mocht hij aanleggen op kopcirkel en vier keer was het raak voor de Zuid-Afrikaanse topscorer. Een mooie aanwinst voor het elftal, vindt ook de spits. “Het is zeker een fenomeen (..) niks kan hem van de kaart brengen, hij gaat gewoon door met waar hij mee bezig is. (..) De corner loopt als een trein. Met Amsterdam speelden we de eerste wedstrijden wat minder maar Justin ging goed en hij pakt gewoon die lijn door. Ongelofelijk, hij wint wedstrijden voor ons. Vorig jaar hebben we dat gemist maar die jaar is hij er dus dat is super.”

Naast de opwaartse beweging van Amsterdam zit ook de carriere van Pruyser zelf in de lift. Na vier jaar maakt hij eindelijk uit van de Oranje selectie en speelt hij in december de Champions Trophy in India. Zijn selectie kwam wel als een verrassing. “Ik ben er niet blindelings vanuit gegaan dat ik erbij zat, ook gewoon omdat ik de afgelopen jaren eigenlijk geen kans heb gehad terwijl ik toen heel goed speelde. (..) Het was een bevrijding toen hij (Max Caldas, red.)  het meldde.”

Beluister het hele interview met Mirco Pruyser hier:

Reageer