Rabo Super Serie: Oranjeheren onderuit tegen India

In aanloop naar het EK in eigen land hebben de Oranjeheren in het kader van de Rabo Super Serie het duel met India verloren. In Waalwijk werd het zondag 4-3 voor de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans.

Het duel begon drie kwartier later dan gepland. Er waren problemen met de sproei-installatie, waardoor de brandweer er aan te pas moest komen om het waterreservoir bij te vullen. Vervolgens konden de volksliederen niet worden gespeeld, omdat de stroom was uitgevallen.

Op ruime achterstand

Voor de Oranjeheren, met de van een rugblessure herstelde Sander de Wijn, verliep de wedstrijd vervolgens ook niet naar wens. Nederland kwam in het eerste kwart wel op voorsprong door een benutte strafbal van Mink van der Weerden, maar zag vervolgens India uitlopen naar 1-4. Bob de Voogd, die zijn honderdste interland speelde, gaf de uitslag een dragelijker gezicht door in de slotfase nog twee keer te scoren.

Na de goede resultaten tijdens het vierlandentoernooi in het Spaanse Terrassa was de nederlaag voor eigen publiek tegen India, dat tijdens de Hockey World League Semi-Final nog werd verslagen, een bittere pil. Nederland speelde gewoonweg niet goed, zo concludeerde Jorrit Croon.

Scherp

“Vandaag was het niet zo goed”, begint Croon. “Ik denk niet dat het een dipje of iets is. Het mag eigenlijk niet gebeuren. We waren gewoon echt niet goed vandaag. We moeten naar onszelf kijken en het erover hebben wat er beter moet voordat het EK gaat beginnen, want dan moeten we scherp zijn.”

Op zoek naar oorzaken van het mindere spel van Oranje tegen India zegt Croon. “Ik denk dat we er niet genoeg energie in stopten. Als je dat niet doet, komt ons spel ook niet goed naar voren. Waar we de afgelopen weken en maanden heel goed mee bezig zijn geweest, kwam er vandaag niet goed uit. Of eigenlijk echt niet. Natuurlijk zaten er ook mooie momenten tussen, maar vandaag overheersen de minder goede momenten. Dat is zo zonde.”

Wake-upcall

Croon spreekt zo vlak voor de start van EK zelfs van een wake-upcall. “Jammer dat het nodig is. Op het EK moeten we scherper zijn en dat zal ook gebeuren.”

Nederland-India 3-4

1-0 Mink van der Weerden 1-0 (sb)
1-1 Varun Kumar 1-1 (sc)
1-2 Manpreet Singh 1-2
1-3 Manpreet Singh 1-3 (sc)
1-4 Harjeet Singh 1-4
2-4 Bob de Voogd 2-4
3-4 Bob de Voogd 3-4

Reageer

Contact Us