Vrouwen Jong Oranje winnen Volvo Tournament U21, mannen vijfde

Jong Oranje is de winnaar van het Volvo Tournament U21 op Push. De meiden van bondscoach Alyson Annan versloegen onder anderen Engeland en China afgelopen weekend. De mannelijke leeftijdsgenoten ging het een stuk minder voor de wind in Breda. Ook onze overige nationale jeugdteams speelden de afgelopen dagen toernooien tegen leeftijdgenoten in onder meer Bremen en Santander. Hieronder een overzicht van de resultaten.

Lisanne de Lange Jong Oranje China RU

Jong Oranje Meisjes

De meisjes van Jong Oranje zegevierden op het Volvo Tournament U21 op Push. Dat was extra knap gezien het feit dat Oranje na vijf minuten in de finale op achterstand stond tegen China. Via doelpunten van Laurien Leurink (Hurley), Charlotte Adegeest (Kampong), Tess van Ramshorst (Hurley), Lauren Stam (Amsterdam) en Kiki van Wijk (Kampong) knokte Nederland zich naar een comfortabele 5-1 zege. De ploeg van Alyson Annan bracht de Aziaten daarmee de eerste toernooinederlaag aan. Oranje won eerder van India, Engeland en Nieuw-Zeeland en speelde gelijk tegen Duitsland.

Jong Oranje Jongens
Jong Oranje is vijfde geworden op het Volvo Invitational Tournament U21 op Push. De Oranjejongens openden het toernooi met drie remises tegen Nieuw-Zeeland, België en Engeland. Pas in het vierde duel tegen India boekte de ploeg van Eric Verboom een overwinning. Duitsland versloeg Jong Oranje in de vierde wedstrijd vervolgens overtuigend met 3-0. In het duel om de vijfde plaats revancheerde Nederland zich door dit maal wel van Nieuw-Zeeland te winnen.

Nederlands Meisjes A

Rick Mathijssen en Nederlands Meisjes A hebben het EuroHockey Youth Championship U18 in Santander gewonnen. Oranje boekte enkele ruime overwinningen, waaronder tegen Duitsland in de finale. Kampong-speelster Michelle Fillet kroonde zich tot topscorer van het toernooi. Pien Sanders, Den Bosch, werd gekozen als beste speelster.

Nederlands Jongens A
De jongens van Nederlands A (foto) kenden een minder succesvol toernooi dan hun vrouwelijke leeftijdgenoten. De ploeg van Bas Bruin geraakte weliswaar ook in de finale, maar moest daarin zijn meerdere erkennen tegen Duitsland. Onze oosterburen spaarden Oranje niet, het werd 7-1.

Nederlands Meisjes B

Steijn Spreij coachte zijn elftal, Nederlands Meisjes B, naar een soepele overwinning op het 6 Nations Tournement U16 in Bremen. Oranje won de finale van gastland Duitsland met 3-0.  Aanvoerder Yibbi Jansen van Den Bosch werd topscorer met twaalf doelpunten.

Nederlands Jongens B

Nederlands Jongens B kon een uitstekende zege in de laatste minuut tegen Duitsland geen passend vervolg geven tegen België. Oranje won op het 6 Nations Tournamen op Push de openingswedstrijd van Ierland, verloor vervolgens van Spanje, maar zegevierde ruim over Engeland. Nadat Duitsland ook verslagen was, leek de ploeg van Eric van der Pol klaar voor de overwinning tegen onze zuiderburen, maar de Belgen waren effectiever.

 

Reageer