Ric Charlesworth maakt WK selectie bekend

Ric Charlesworth, coach van het Australische mannenteam, heeft bekend gemaakt wie hij mee zal nemen naar het WK in den Haag.

Australia-win-Owen-G-Glenn-FIH-Champions-Trophy-2011-Frank-Uijlenbroek.jpg-1323589821-490x328

Tien spelers uit de selectie waren er vier jaar geleden ook bij toen de Kookaburras het WK wonnen. Charlesworth geeft op de Hockey Australia website aan het net als altijd moeilijk te hebben gevonden om zijn selectie van 28 terug te brengen naar 18. “Het was een lastig proces waarin twee of drie spelers weinig geluk hebben gehad. Voor sommige kon ik gewoon geen plek vinden.”

Zo kregen de jonge Jeremy Hayward en Aran Zalewski ‘door hun harde werken’ de voorkeur boven ervaren spelers als Kiel Brown en Joel Carroll. (Oud-) Bloemendaal spelers Matthew Swann en Fergus Kavanagh sluiten na langdurige blessures weer aan bij de selectie en ook Kieran Govers (Den Bosch) mag mee naar Den Haag.

“Net als bij elk ander toernooi waaraan we meedoen willen we het goed doen en hiervoor zul je consistent moeten presteren door het toernooi heen. We hebben een paar twee- of drie daagse rust periodes in het toernooi, dat zal wel een uitdaging voor ons worden maar ik weet zeker dat we daarmee om kunnen gaan,” aldus de coach die aan het eind van dit jaar vertrekt bij het nationale team.

 

De selectie voor het WK:

Andrew Charter

Chris Ciriello

Liam De Young

Jamie Dwyer

Russell Ford

Kieran Govers

Rob Hammond

Jeremy Hayward

Fergus Kavanagh

Mark Knowles

Tyler Lovell

Eddie Ockenden

Simon Orchard

Glenn Simpson

Matthew Swann

Glenn Turner

Jake Whetton

Aran Zalewski

Reageer

Contact Us