Ric Charlesworth neemt afscheid van de Kookaburras - Hoofdklasse Hockey Nederland

Ric Charlesworth neemt afscheid van de Kookaburras

Kookaburra coach Ric Charlesworth heeft dinsdag bekend gemaakt te stoppen als bondscoach van de Australische hockeymannen. The Commonwealth Games in Glasgow  in Augustus zal het laatste toernooi zijn waarbij Charlesworth als coach betrokken is.

Ric-Charlesworth

Charlesworth was zes jaar lang coach van de Australische heren. Onder zijn leiding werden ze onder meer Wereldkampioen, wonnen ze Olympisch brons en vier Champions Trophy titels.

“Ik geloof dat het de juiste tijd is om te stoppen en mijn familie op de eerste plek te zetten,” legt Charlesworth uit. “Ik heb geen zin meer om drie maanden per jaar als coach in het buitenland te zijn. Ik geloof ook dat sommige coaches te lang bij een team blijven. De Kookaburras zijn in goede vorm en een nieuwe coach kan nog wat verfrissing zorgen op weg naar de Olympische Spelen in Rio.”

De Australische hockeybond zelf geeft aan dat de bondscoach zijn eigen beslissing was om te vertrekken, anders was zijn contract na de Commonwealth Games gewoon verlengd.

Charlesworth zelf was ook een begenadigd hockeyer, hij speelde 227 caps voor het Australische team. Naast de hockey heren coachte hij eerder, van 1993-2000, de Australische dames. Met de Hockeyroos won hij onder andere twee keer Olympisch goud en werd hij twee keer Wereldkampioen.

Comments (2)

  1. Jammer dat zijn familie nu op 1 gaat.
    Zou een goede zijn voor NL.

  2. Idd! Wat een legende is dit.

Reageer