Rick Mathijssen heeft er goede hoop op dat de Tulp Hoofdklasse Heren vanavond niet wordt stilgezet - Hoofdklasse Hockey Nederland
Rick-Mathijssen-Bloemendaal

Rick Mathijssen heeft er goede hoop op dat de Tulp Hoofdklasse Heren vanavond niet wordt stilgezet

Alle berichten lijken er op te wijzen dat vanavond alle amateursporten niet meer mogen doorgaan. Sporten die op professioneel niveau worden beoefend lijken vooralsnog te worden gespaard. Bloemendaal-coach Rick Mathijssen twijfelt, maar heeft er goede hoop op dat het hockey in de Tulp Hoofdklasse Heren gewoon doorgaat en dat hij zondag gewoon tegen Kampong gaat spelen.

Afgelopen weekend won Mathijssen met Bloemendaal met ruime cijfers van Oranje-Rood. Doordat Kampong ook won, staan beide kemphanen nog steeds vlak bij elkaar in de Tulp Hoofdklasse Heren. Ondanks de makkelijke overwinning, was Mathijssen enigszins kritisch over de wedstrijd van afgelopen zondag: ‘Ik vond ons goed spelen. Toch denk ik dat we eigenlijk twee of drie doelpunten extra moeten maken. Dan hadden we ze echt op de pijnbank gelegd. Nu werd het uiteindelijk maar 2-5. Het werd wel een makkelijke overwinning’.

Rick-Mathijssen-Bloemendaal
Rick Mathijssen hoopt dat wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse Heren gewoon doorgaan. Foto: Roel Ubels

“Hockey in de Tulp Hoofdklasse Heren wordt op semi-professioneel niveau beoefend”

Rick Mathijssen is dit jaar de nieuwe coach van Bloemendaal

Ondanks de wedstrijd tegen Oranje-Rood, zal de coach van Bloemendaal vooral al met zijn gedachten bij komend weekend zijn. In een rechtstreeks duel met Kampong wil Bloemendaal een gat gaan slaan met de directe concurrent. Mathijssen: ‘Niemand wil na elf wedstrijden kampioen worden. Maar mochten de regels zo zijn gesteld, dan moeten we hier wel serieus mee bezig zijn. We weten namelijk nog steeds niet hoe het seizoen verder gaat lopen. Kampong is een sterke opponent. Komend weekend gaat het er wel om spannen’.

Voortgang Tulp Hoofdklasse Heren

De Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren hebben alweer het tweede weekend afgewerkt waarbij er geen publiek aanwezig mocht zijn. Desalniettemin is er nog veel onzekerheid of de competitie komend weekend nog wel wordt voorgezet. Het kabinet presenteert vanavond nieuwe maatregelen die waarschijnlijk de sport in Nederland zal treffen.

“De KNHB is op dit moment met het NOC*NSF aan het uitzoeken of tophockey voortgezet kan worden”

Rick Mathijssen

Wat de KNHB daarop gaat besluiten is ook nog niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid zal sportbeoefening alleen op amateurniveau per direct worden beëindigd. Mathijssen hoopt, die nog steeds de bondscoach van de Nederlands Heren Max Caldas assisteert, dat hij komend weekend gewoon met zijn ploeg mag aantreden tegen Kampong: ‘Ik zie hockey in de Tulp Hoofdklasse Heren zeker als een semi-professionele sport. Daarom heb ik de hoop dat dat onze competitie doorgaat. De KNHB is nu met het NOC*NSF aan het uitzoeken in hoeverre tophockey binnen deze regels van het kabinet gaan vallen. Het platleggen van onze competitie zal een grote teleurstelling zijn. We houden ons met het team zo goed en kwaad mogelijk aan de corona regels die zijn bedacht door het RIVM en de KNHB. Deze week gaan we gewoon door met trainen, want ik denk dat de wedstrijd tegen Kampong gewoon door gaat”.

Reageer