Rijkers: ‘Koppen bij elkaar en neuzen dezelfde kant op’

De heren van Den Bosch kwamen tegen verwachting van velen in, in de play-outs terecht. Daardoor duurt het seizoen voor de Brabanders langer dan gepland. Verdediger Mark Rijkers vertelt over hoe zijn ploeg de draad aan het oppakken is om straks weer met frisse moed te play-outs in te gaan.

Kampong - Den Bosch MdW Rijkers Weushoff
Rijkers in duel met Weushof. Credit: Maurice de Wert 

Na tweeëntwintig wedstrijden eindigde Den Bosch op de tiende plaats. Een tegenvaller voor de club aan de Oosterplas. Ook Rijkers baalde flink. “We hebben genoeg kansen gehad om play-outs te ontlopen, maar die hebben we niet met beiden handen aangepakt. We hebben na de laatste speelronden een weekje vrij gekregen om de koppen te legen. Daarna zijn we bij elkaar gekomen en hebben we veel gepraat met elkaar over hoe het seizoen verlopen is. Je sluit dat hoofdstuk dan af, steekt de koppen weer bij elkaar en zorgt dat je als team zo snel mogelijk weer de neuzen dezelfde kant op hebt staan.” Den Bosch is alweer hard aan het trainen en heeft al enkele oefenwedstrijden achter de rug. “Je moet toch het wedstrijd ritme behouden,” zegt Rijkers. “We hebben tegen overgangsklasseteams en tegen een Belgisch team gespeeld. We zijn inmiddels weer helemaal op de goede weg en ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat we volgend jaar weer hoofdklasse spelen.”

Rijkers zelf komt van Push, het team dat nu eerste staat in poule A van de overgangsklasse. Als Push zondag  verliest van hekkensluiter Zwolle en SCHC wint, dan speelt Push als nummer twee tegen de nog onbekende nummer twee van de andere poule. Mocht de club uit Breda die play-offreeks winnen, dan speelt Rijkers tegen zijn oude club. “Het zou wel apart zijn om tegen mijn oude team en op mijn oude club te moeten spelen. Eigenlijk maakt het me niet zo veel uit wie we tegen komen. Er zit ook geen team bij die ik liever niet tegen kom. We gaan goed als team en ik denk dat we iedereen moeten kunnen pakken,” vertelt Rijkers, die de ploegen uit de overgangsklasse nog goed kent uit de jaren die hij bij Push speelde. Rijkers heeft na de play-outs voor het eerst sinds jaren weer een hockeyvrije zomer. Na drie jaar Jong Oranje, kan hij dus nu eens gaan genieten van de zomer zonder een stick in zijn handen. “Dat is alweer best een tijdje geleden inderdaad. Twee jaar geleden hadden we het EK en afgelopen jaar hebben we ook altijd door gehockeyd. Ik vind dat nooit erg, omdat je altijd voor wat moois aan het trainen was,” aldus Rijkers.

Reageer