Robbert Kemperman: ‘Je merkt dat de spanning toeneemt’

Het zijn spannende dagen voor de Oranjemannen. Komende zondag maakt bondscoach Max Caldas de 18 namen bekend, die meegaan naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat betekent dat er vier spelers afvallen van de groep die deze week nog twee keer in actie komt tegen Nieuw-Zeeland.

‘We hebben een hechte en goede groep, maar je merkt dat de spanning toeneemt’, zegt Robbert Kemperman op zijn website. ‘Logisch, want de Spelen zijn het hoogst bereikbare. Als je zo dichtbij bent, wil je die kans niet missen.’

Meemaken

‘Het is een kleine groep, die het moet gaan doen. Ik weet hoe het voelt, want vier jaar geleden was ik er in Londen bij. Mijn eerste Spelen. Dat was een mega belevenis, die ik graag weer wil mee maken.’

In Londen verloor Oranje in de finale van Duitsland. Kemperman heeft niet het gevoel dat de hockeymannen in Rio op zoek moeten gaan naar revanche. ‘Natuurlijk wil je iedere finale die je hebt verloren over doen en alsnog winnen, maar dat revanche-gevoel moet niet de overhand krijgen.’

Comments (11)

 1. Opmerkelijk

  Oranje speelt zijn eerste oefenwedstrijd sinds Januari en een paar dagen later maakt Caldas de finale selectie bekend? Niet mee doen aan de CT was een gemiste kans..

 2. Vlugge Japie

  @opmerkelijk helemaal mee eens, echt een rare keuze geweest. Hoeveel wedstrijden spelen ze nu voor de OS? Niet genoeg in mijn ogen. Bovendien is de druk bij een oefenwedstrijd wel anders dan bij de Champions Trophy. Ben benieuwd naar de OS, het veld ligt erg dicht bij elkaar bij de mannen..

 3. Het was ideaal om veel wedstrijden tegen hoog niveau landen te oefenen. Daarnaast past het juist prima gezien de ligging van de organisatie van de C.T. dit jaar. Londen is toch geen enkele belemmering.

 4. CT deelname hing af van het budget, dat is zo ook naar buiten gebracht. Caldas voor een grotere groep naar Brazilië & Argentinië en wilde dat ook naar CT doen, ja was dus geen budget meer voor. Ben benieuwd wat ze er van gaan maken, zouden er grote namen thuis blijven ?

 5. afvallers

  Bovendeert, Schuurman, Galema en Verga (volgens mij sinds EHL geblesseerd) vallen af. Croon reserve?

 6. afvallers1

  Zou heel dom zijn om croon mee te nemen als reserve. zo’n jonge jongen moet gewoon spelen dus dan sluit hij gewoon weer aan bij J-O.

 7. Opmerkelijk2

  Geen budget voor? Sinds wanneer heeft de KNHB een kleiner budget dan Belgie? Plus het salaris van de staff is fors.

 8. @Afvallers, waar maak jij uit op dat Bovendeert, Schuurman, Galema en Verga gaan afvallen?

  Ik denk dat juist Verga iets extra’s kan brengen, Schuurman deze ervaring moet meemaken voor de toekomst. Galema ben ik het volledig mee eens, Croon gaat mee als nummer 16.

 9. afvallers

  Verga gaat (moet) mee als hij fit is.

  Croon zie ik het liefst ook meegaan! Supertalent en zou goed voor de toekomst zijn om hem nu al mee te laten doen. Anders inderdaad mee met JO, dus reserve zal hij inderdaad niet worden.

  In mijn ogen 3 zekere afvallers:

  Bovendeert is een echte spits, dat zijn Jonker en Pruyser ook. Die schat ik toch wat hoger in. Denk niet dat Caldas 3 spitsen meeneemt.

  Schuurman is een goede speler maar wint het ook niet van zijn concurrentie, zowel achterin als op het middenveld.

  Galema vind ik niet goed genoeg. Ik denk dat er betere spelers zijn, al is het wel een echte winnaar.

  De laatste zou ik echt niet weten; De Voogd, Hofman, Kellerman of Hertzberger? Blijft gokken

 10. Nou Kellerman is voor mij wel een zekerheidje @afvallers.

  Galema moet afvallen. Weinig groei, nog niet goed genoeg en moet aan zijn attitude werken.

  Croon gaat mee denk ik. Geweldige ervaring, die hij mee kan nemen naar de toekomst.

  De mol? zie ik wel als een afvaller, maar die gaan we zeker over 4 jaar zien.

 11. afvallers

  Ik zou het een paar maanden geleden helemaal met je eens zijn, maar Kellerman heeft de play-offs en EHL finales zeer goed gespeeld. Toch de beste wedstrijden in een clubseizoen en daar hebben Bloemendaal en Rotterdam niet aan meegedaan. Wat dat betreft zie ik liever Kellerman meegaan als Hertzberger. Caldas zal natuurlijk niet alles af laten hangen van wel of niet spelen van EHL en/of play-offs, maar als je die wedstrijden zo speelt als Kellerman word het wel lastig voor Caldas.

  De Mol is gewoon een zeer goede verdediger en opbouwend speelt hij slim en met lef. Hou daar persoonlijk wel van.

  Desondanks beide zeker kandidaten om af te vallen

Reageer

Contact Us