Robert van der Horst: ‘Het is vooral een kwestie van scherpte’

Met het oefendrieluik in Rio de Janeiro sloten de Oranjeheren de voorbereidingsperiode op de Olympische Spelen af. In Brazilië won Nederland van het gastland (8-0), maar verloor het van Groot-Brittannië (1-2) en speelde het gelijk tegen Spanje (2-2).

Tijdens de ERGO Masters in Düsseldorf won Oranje onlangs van België (3-2), maar ging de ploeg van bondscoach Max Caldas onderuit tegen Groot-Brittannië (3-0) en Duitsland (3-2). Een oefenserie tegen Ierland (7-2 en 5-0) en Nieuw-Zeeland (1-0, 2-0 en 4-2) werd wel winnend afgesloten.

Wisselvallig

“Onze campagne voor Rio is zeker wisselvallig verlopen”, zegt aanvoerder Robert van der Horst in een interview met het ANP. “Toch staan we er met onze ploeg prima voor. Onze fysieke gesteldheid is fantastisch en in technisch en tactisch opzicht gaat het ook super goed.”

“Alleen de resultaten moeten beter”, gaat Van der Horst verder. “Dat is vooral een kwestie van scherpte, zowel voorin als achterin. Aan die focus gaan we de laatste dagen nog werken.”

Comments (1)

  1. Oeps, hoop dat de recent behaalde resultaten geen voorbode zijn… Caldas heeft het duidelijk gemaakt dat Nederland goud moet winnen, na 18 jaar geen grote prijs te hebben gewonnen. Ik hoop dat het ze lukt, maar of ze zoveel geluk zullen hebben als de OS in London valt te betwijfelen.

Reageer

Contact Us