Robert van der Horst: ‘We moeten de knop omzetten’

Robert van der Horst bevestigde na afloop van de verloren wedstrijd tegen België in de halve finales dat de Oranjeheren geen goede wedstrijd speelden.

“Vanaf het begin zaten de Belgen er korter op, waardoor wij veel fouten maakten”, zegt de aanvoerder van Oranje voor de camera van de NOS. “Het was geen goede wedstrijd. We waren van plan de Belgen onder druk te zetten, maar dat kregen we niet voor elkaar.”

Nog kans op medaille

“Complimenten aan de Belgen”, gaat Van der Horst verder. “We moeten de knop omzetten. We kunnen nog een medaille pakken.”

Comments (4)

  1. Dat knop omzetten lukte dus gisteren op het cruciale moment niet. Was die goede wedstrijd tegen Australië toch een eendagsvlieg in tegenstelling van de Belgen die het hele toernooi al een zeer stabiele indruk maken. Met nauwkeirige precisie en zeer geconcentreerd voeren ze hun taken uit. Bij de Nederlanders is dus een beetje druk genoeg om de boel te ontregelen, zelfs bij zeer ervaren spelers als van de Horst, een onzichtbare Hofman, Kemperman en nog een paar met vele vele interlands. De Voogd, Pruyser en een zeer skechte van der Wijn maken dat de Belgen zeer terecht gewonnen hebben. Dat dan de analyses van Michel van de Heuvel bij de Belgen zeer welkom waren mag de KNHB zich aanrekenen die van de Heuvel om persoonlijke redenen nooit een echte kans gegeven hebben. De mening toen van een aantal Bobo’s , was belangrijker dan een fantastischr trainer binnenboord te houden.

  2. Aanvoerder Van der Horst; de slechtste man van het veld gisteren…wat een schandalige vertoning…

  3. Het idee dat dit allemaal door Michiel van de Heuvel komt is wel heel makkelijk en doet ernstig te kort aan de al jaren lange ontwikkeling van dit team. Al sinds U16 is deze talentvolle groep bezig met dit doel. Daar heeft MvdH niets mee te maken. @ eric Het is nu wel heel makkelijk om Van der Horst af te zeiken. Een erg knappe prestatie van jouw! Gefeliciteerd.

  4. De Belgen waren veel beter. En NL was natuurlijk onthutsend slecht. Vd Horst heeft veel te weinig constant niveau gehaald. Veel te veel fouten. Hij was ook niet in staat om de boel wakker te schudden. Kemperman … zoveel talent … wat een weggooier.
    Voor Seve van Ass een grote pluim, die had meer gebruikt moeten worden.

Reageer

Contact Us