Roelant Oltmans in gesprek met Pakistan - Hoofdklasse Hockey Nederland

Roelant Oltmans in gesprek met Pakistan

Roelant Oltmans is in gesprek om opnieuw bondscoach van Pakistan te worden. “Maar er zijn nog wel wat stappen te zetten voordat het definitief is”, zegt Oltmans in een gesprek met het ANP.

De voormalige bondscoach van Nederland had Pakistan onder zijn hoede tijdens de Olympische Spelen van 2004 en eindigde in Athene als vijfde. Inmiddels is de drievoudig olympisch en viervoudig wereldkampioen ver teruggezakt. Pakistan wist zich niet te kwalificeren voor het WK in 2014 in Den Haag en ontbrak op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Veel gebeuren

“Aan kwaliteit en goede spelers geen gebrek. Maar er moet veel gebeuren om dat op de juiste manier samen te brengen”, zegt de 63-jarige Oltmans, die tot vorig jaar september bondscoach was van India.

Heel veel tijd heeft Oltmans niet. “Over vijf maanden is al het kwalificatietoernooi voor de Spelen van Tokio 2020. Dat is heel snel, we moeten eigenlijk al verder kijken dan Tokio. Steeds als een buitenlandse trainer weggaat, stort het in elkaar. Als ik het doe, wil ik een goede erfenis kunnen achterlaten”, zegt Oltmans.

Comments (1)

  1. Hopelijk gaat het lampje branden bij Pakistan en krijgt Roelant tijd om iets neer te zetten. Voor hockey is het wel goed dat na India ook Pakistan weer mee doet in de wereld top.

Reageer